Hjem Medlem Kurs og konferanser Samfunnspolitisk fagkonferanse 2017

Samfunnspolitisk fagkonferanse 2017

Er du interessert i internasjonalt solidaritetsarbeid? Vil du diskutere flyktningspørsmål med eksperter? Er du nysgjerrig på siste nytt fra Syria? Vil du lære om grasrotmobilisering og demokratibygging i andre land enn Norge? Lurer du på hvordan vi i Norsk Folkehjelp kan bidra i de globale utfordringene verden står overfor?

 

Samfunnspolitisk fagkonferanse -fra avmakt til motmakt?

Fjoråret var et urolig politisk år med Brexit og presidentvalget i USA. 2017 kan også bli urolig: Marine Le Pen, presidentkandidaten til det sterkt høyreorienterte Front national, har proklamert et Frexit hvis hun vinner valget. Høyrekreftene står sterkt i mange europeiske land. Internasjonal politikk later til å ha fått nye spilleregler, grensene i Europa er skjøre og 65 millioner mennesker i verden er på flukt. Norge stenger stadig flere asylmottak. Vi står foran en viktig mobilisering av grasrota før høstens stortingsvalg.

 

Vi møtes for å vise hva Norsk Folkehjelp kan bidra med i en urolig verden. Velkommen til Samfunnspolitisk fagkonferanse!

 

Når: 21. – 23.april 2017

Hvor: Sørmarka konferansesenter

 

Noen drypp fra programmet:

 

Karin Andersen – Stortingsrepresentant fra SV

Andersen er kjent for sine tydelige stemme mot rasisme, diskriminering og forskjellsbehandling. Hun ble kåret som årets godhetstyrann av NF Solidaritetsungdom i 2016 og har vært aktiv i flyktningdebatten. Hun vil dele sin kunnskap og betraktninger rundt flyktningsituasjonen, stortingsvalget 2017 og hva som står på spill nå.

 

Franck Orban - Førsteamanuensis, Høgskolen i Østfold

Orban er en kunnskapsrik og engasjerende foredragsholder som er spesielt interessert i skjæringspunktet mellom statsvitenskap og historie. Han vil snakke om fremveksten av høyreekstremisme i Europa i dag, knyttet opp mot flyktningsituasjonen, Trump, Brexit og trendene vi ser i verden i dag.

 

Henriette Westhrin -  Generalsekretær i Norsk Folkehjelp

Henriette er Norsk Folkehjelps nye generalsekretær og vil snakke om Norsk Folkehjelp

I tillegg blir det oppdatering på situasjonen i Sør-Sudan, i Palestina, i Colombia, kick-off på 1.mai-aksjonen, erfaringsutveksling, diskusjoner rundt lokallagsarbeid og mye mer!  

 

Følg med på facebook-event for oppdateringer: https://www.facebook.com/events/670829889753174/

 

Få påfyll og inspirasjon, bli med i debatten, møt ildsjeler fra hele landet som utgjør en forskjell – meld deg på i dag!

Påmeldingsfrist 20.mars 2017

Konferansested: Sørmarka utenfor Oslo

Deltakerpris: 1000 kr pluss reisefordeling. Dette dekkes av ditt lokallag dersom du har fått godkjenning av dem til å melde deg på.

 

Har du sprøsmål kan du kontakte Mona Staven Lundereng på monasl@npaid.org  

 

Påmeldingen er nå stengt!

20.10.2016
Tilbake