Hjem Nyheter Nyhetsarkiv
Alle

Norsk Folkehjelp Asker og Bærum lanserer redningssykkel

9.07.19 |

Norsk Folkehjelp Asker og Bærum lanserte i forrige uke "Rescuebike", en kostnadseffektiv og miljøvennlige sykkel som redningstjenesten kan bruke for å nå fram til pasienter det er vanskelig å nå fram til med bil.

Hvorfor skal Norge ha den strengeste flyktning- og asylpolitikken i Europa?

20.06.19 |

Pressemelding: Norsk flyktning- og asylpolitikk blir igjen aktualisert gjennom forsøket på å sende ut familien Abbasi. Norsk Folkehjelp mener tiden er inne for å diskutere i hvilken retning Norge ønsker å gå i disse spørsmålene.

Oljefondet fortsetter å investere i atomvåpen

7.06.19 | Ingebjørg Sørenes

Mens norske finansinstitusjoner snur ryggen til atomvåpenindustrien, pøser Oljefondet fortsatt offentlige sparekroner inn i masseødeleggelsesvåpen.

Gave fra Norges Korforbund Hordaland

7.06.19 |

Norsk Folkehjelp i Bergen fikk overlevert en sjekk på 48 000 kroner til internasjonalt solidaritetsarbeid fra Norges Korforbund Hordaland.

Call for Tender: Cross-cutting evaluation of NPA programmes - “Civil Society Organisations influence political decision making”

4.06.19 |

Norwegian People’s Aid (NPA) is a non-governmental organisation with roots in the Norwegian labour movement. NPA supports processes to enhance equitable distribution of power and resources through mobilisation, popular participation and collective organisation. 

Bekymret for menneskerettighetssituasjonen i Colombia

15.05.19 |

Organisasjonene i Colombiaforum har på bakgrunn av nye angrep på aktivister og ledere i sosiale bevegelser sendt et brev til norsk UD der de uttrykker stor bekymring for den alvorlige menneskerettighetssituasjon i Colombia, spesielt for landets sosiale ledere.

Bi med på medlemsreise til Libanon

7.05.19 |

Norsk Folkehjelp inviterer medlemmer til å søke plass på en prosjektreise til Libanon.

EL og IT og Norsk Folkehjelp fornyet avtale om Honduras

30.04.19 |

Leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen og generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Henriette Killi Westhrin, undertegnet i dag avtale om støtte til folkehjelpas arbeid i Honduras i fire nye år. Beløpet er økt med 200.000 kroner.

Usikker framtid

29.04.19 | Tekst: Sissel Fantoft Foto: Ellen Jarli

Som det aller siste av Norsk Folkehjelps asylmottak stenger Dikemark mottak dørene for godt 30. april etter seks års drift. De 120 beboerne – inkludert 34 barn – må dermed forlate det som har vært hjemmet deres, og de ansatte må finne seg nye jobber.

Lokket med pris hvis han sluttet å engasjere seg

29.04.19 | Anne Håskoll-Haugen

– Myndighetenes mål er å utvinne det som finnes i naturen med minst mulig innsats og kostand, for å tjene mest mulig. Slik skaper de enorm rikdom for seg selv, og enorm fattigdom for alle oss andre. Det er dette vi protester mot, sier presten Padre Melo. Men i Honduras blir all protest sett på som et angrep på myndighetene. Padre Melo har lang erfaring med hvordan myndighetene jobber for å stilne sine kritikere.