Hjem Nyheter Nyhetsarkiv
Alle

Ansatt i partnerorganisasjon drept på jobb i Sør-Sudan

13.04.18 |

En ansatt i en av Norsk Folkehjelps partnerorganisasjoner i Sør-Sudan ble lørdag 7. april skutt og drept i et bakholdsangrep i nærheten av Bentiu i delstaten Northern Liech (tidligere Unity delstat).

60-årsfeiring ga nesten 30 000 til Norsk Folkehjelp

10.04.18 |

I anledning sin 60-årsdag søndag dro Per Arild Lyng i gang en støttekonsert til inntekt for Norsk Folkehjelp.

Støtt årets 1. mai-aksjon – Organisering mot ulikhet

9.04.18 |

– Når de 85 rikeste personene i verden eier like mye som den fattigste halvparten av jordas befolkning, er det noe alvorlig galt. Samtidig er retten til å organisere og ytre seg truet. Dette er en farlig utvikling, sier prosjektlederen for årets 1. mai-aksjon, Mona Staven Lundereng.

Norsk Folkehjelp har inngått forlik med amerikanske myndigheter

3.04.18 |

Norsk Folkehjelp har inngått en forliksavtale med amerikanske myndigheter. Forliket innebærer at Norsk Folkehjelp betaler 2 millioner USD for etter påstander fra amerikanske myndigheter å ha brutt med ett av vilkårene i en avtale inngått med USAID i 2012.

Nesten dobbelt så mange oppdrag for Norsk Folkehjelp

2.04.18 | Ida Kroksæter

Idet de fleste har kommet seg hjem fra påskefjellet, har Norsk Folkehjelp registrert 95 oppdrag i påsken. Dette er nesten en dobling sammenlignet med fjoråret.

Mye å gjøre for Norsk Folkehjelps mannskaper i påsken

1.04.18 | Ida Kroksæter

Norsk Folkehjelp har så langt registrert 77 oppdrag i påsken, noe som er en kraftig økning fra fjoråret. Mest travelt har det vært for lagene i Rogaland og Hedmark.

Klar til innsats på fem minutter

30.03.18 | Tekst og foto: Betzy A. K. Thangstad

Når alarmen går, er mannskapene i Norsk Folkehjelp Moelv og omegn på snøscooteren i løpet av fem minutter. Kart på nettbrett og viktig informasjon i Dropbox hjelper ildsjelene å finne fram i ulendt terreng.

Rolig start på påsken for Norsk Folkehjelps frivillige

26.03.18 | Ida Kroksæter

Med ti større oppdrag i løpet av palmehelga har det vært en rolig start på påsken, til tross for betydelig skredfare i store deler av landet.

Vær trygg på tur

26.03.18 | Tekst: Torunn Aaslund Illustrasjon Johan Reisang

Visste du at du burde være utstyrt med refleks på vinterfjellet?

Når sekundene teller

24.03.18 | Tekst: Sissel Fantoft Foto: Ellen Johanne Jarli

Digitale hjelpemidler gjør søk- og redningsaksjoner mer presise og effektive, og sparer verdifull tid for pasienten. Vi ble med Norsk Folkehjelp Horten på øvelse i bruk av nettbrett og termisk kamera.