Hjem Nyheter Nyhetsarkiv
Alle

25 år med minerydding

22.09.17 |

Siden den spede begynnelse med minerydding i 1992, har Norsk Folkehjelp ryddet miner og eksplosiver i 47 land og landområder på fire kontinenter.

TV-aksjonen: Huleskolen

21.09.17 |

TV-aksjonen NRK UNICEF 2017: Hvert barn er en mulighet - Mange syriske barn har aldri opplevd fred. Tiden de får tilbringe på skolen er dyrbar, selv om de befinner seg i en hule.

Støtt jordskjelvofrene i Mexico

20.09.17 | Betzy Alexandra Kjelsberg Thangstad

Vil du støtte jordskjelvofrene i Mexico? Hjelpearbeidere fra Norsk Folkehjelps partnere, Comandos de Salvamento i El Salvador, er på vei til området sammen med brannmenn, politi, Røde Kors og Cruz Verde.

Forbudet mot atomvåpen undertegnes – uten Norge

20.09.17 |

Mens Nord-Korea og USA truer hverandre med å starte atomkrig, åpnes den nye FN-traktaten som forbyr atomvåpen for undertegning på FNs hovedkvarter i New York onsdag 20. September. 8 av 10 nordmenn mener at Norge bør undertegne FN-forbudet, viser en ny spørreundersøkelse som respons Analyse har utført for Norsk Folkehjelp.

Vel blåst!

19.09.17 | Tekst: Kirsti Knudsen Foto: Ellen Johanne Jarli og Håkon Ødegaard

– Ikke la dere lure. Han er vennlig og kan av og til virke nesten litt naiv, men bak hans sjarmerende ytre gjemmer det seg en kompromissløs forhandler som vet hva han vil. 

Et historisk, livreddende forbud

18.09.17 |

20 år er etter at forbudet mot landminer kom på plass har over 80 prosent av verdens stater signert avtalen. Selv om landminer fortsatt utgjør en enorm trussel, har forbudet vært avgjørende for drastisk å redusere antall ofre for landminer, minerammede land og utplassering av nye miner.

Bli med til Guatemala i desember 2017!

12.09.17 |

Norsk Folkehjelp inviterer medlemmer til å søke plass på en prosjektreise til Guatemala. Deltakerne vil få god kjennskap til Norsk Folkehjelps samarbeid med lokale partnerorganisasjoner og deres aktiviteter. Prosjektreisen er en gylden anledning for deg som medlem i Norsk Folkehjelp til å engasjere deg i internasjonalt solidaritetsarbeid.

Lanserer årets rapport om klasebomber

8.09.17 | Lucy Pinches

Denne uken ble den tredje utgaven av rapporten Clearing Cluster Munition Remnants lansert. Lanseringen fant sted på det 7. statspartsmøte for klasekonvensjonen som ble arrangert i FN i Geneve. Rapporten er utarbeidet av Mine Action Review, et uavhengig forskningsprosjekt som produserer forskning, data og analyser på mine- og klasebombefeltet.

Høstkonferanse region øst 2017

6.09.17 | Ida Kroksæter

Konferanse for alle medlemmer i region øst, 21.-22. oktober på Budor gjestegård i Løten.

10 grunner til å anerkjenne Palestina nå

29.08.17 |

Det er mange gode grunner til at en anerkjennelse vil kunne være et viktig steg på veien til fred mellom palestinerne og Israel. Vi har samlet ti av dem.