Hjem Nyheter Nyhetsarkiv
Alle

En million til å redde liv

21.11.17 | Ida Kroksæter

Norsk Folkehjelp har fått over en million kroner fra Gjensidigestiftelsen for å se på hvordan frivillige organisasjoner kan brukes mer aktivt som akutthjelpere i fremtiden.

Reddet liv på Oslo Maraton

17.11.17 | Ida Kroksæter

Idet løperen runder et hjørne 500 meter fra mål, faller han om.

Høring om atomvåpen

14.11.17 |

Mandag ettermiddag deltok Norsk Folkehjelp på høring i Stortinget om FN-traktaten som forbyr atomvåpen.

De gangene det kunne gå galt

8.11.17 | Ingebjørg Sørenes

Lista over nestenulykker med atomvåpen er lang, og vi har flere ganger vært nære på atomkrig. Sannsynligheten for at et atomvåpen vil bli detonert, øker over lengre tid, så 72 år etter Hiroshima og Nagasaki har trusselen aldri vært større. Skrekkscenariene er mange og høyst reelle: Atomvåpen kan komme terroristgrupper i hende, saboteres, eller det kan skje en ulykke.

– Vi må aldri glemme

24.10.17 | Tekst og foto: Sissel Fantoft

Seiichiro Mise (82) var ti år gammel da atombomben traff hjembyen hans Nagasaki. Nå reiser han verden rundt sammen med andre overlevende og forteller sin historiefor å hindre at noe lignende skjer igjen.

Norsk Folkehjelp starter minearbeid i Afghanistan

23.10.17 |

Innsatsen skal bidra til å kvalitetssikre USA-støttet minerydding i Afghanistan. – En viktig anerkjennelse av den kompetansen vi har bygget opp gjennom 25 år med minerydding, sier generalsekretær Henriette Westhrin.

Takker Fagforbundet

23.10.17 |

Henriette Killi Westhrin takket delegatene på Fagforbundets landsmøte for deres støtte og samarbeid med Norsk Folkehjelp. Samarbeidsavtalen mellom Norsk Folkehjelp og Fagforbundet fornyes med fire nye år.

Invitasjon til kurs: Førstehjelp ved selvmordsfare

17.10.17 | Ida Kroksæter

Kurstilbud for godkjente sanitetsmannskaper (bestått kvalifisert nivå førstehjelp – 30 timer) i region øst og sør-øst.

1120 kvoteflyktninger alt for lite

12.10.17 | Betzy Alexandra Kjelsberg Thangstad

-Stortinget må sikre at Norge tar sin del av ansvaret for flyktninger som trenger beskyttelse. Et tak på 1120 plasser som regjeringen foreslår i statsbudsjettet er alt for lite. Kvoten for overføringsflyktninger bør økes til 5 000 i 2018, sier generalsekretær Henriette Westhrin i Norsk Folkehjelp.

Norsk Folkehjelps reaksjoner på statsbudsjettet 2018

12.10.17 |

Her følger Norsk Folkehjelps strakskommentarer på statsbudsjettet 2018 for temaene atomvåpen, utvikling og bistand, frivillig redningstjeneste og asyl og integrering.