Hjem Nyheter Nyhetsarkiv
Alle

Støtte til sivilsamfunn viktigere enn noensinne i Colombia

20.06.18 |

Pressemelding: Med Ivan Duque som president i Colombia vil situasjonen bli enda tøffere for folkelige organisasjoner i landet, mener Norsk Folkehjelps partnerorganisasjoner. Organisasjonene frykter at kritiske stemmer vil bli undertrykt, og at drap på og forfølgelse av sosiale ledere vil intensiveres.

Norsk Folkehjelps arbeid i Palestina - FAQ

20.06.18 |

Norsk Folkehjelp har drevet bistandsarbeid i Palestina siden 1987 og har kontor i Gaza by. Vårt langsiktige mål med arbeidet er å bidra til en positiv politisk, sosial og økonomisk utvikling for folk i Palestina. Norsk Folkehjelp jobber for dette ved å styrke lokale organisasjoner og fremme demokratiske prosesser på grasrotnivå, og støtte de lokale organisasjonenes innsats i lokalsamfunnet.

Får støtte til hypotermiløft

18.06.18 | Ida Kroksæter

Norsk Folkehjelp gjør et kompetanse- og utstyrsløft for behandling av nedkjølte pasienter.

Har lært 100.000 barn og voksne å beskytte seg mot bomber

12.06.18 | Hilde Sofie Pettersen

Norsk Folkehjelp styrker folks beredskap for krig og konflikt gjennom nytt beskyttelsesprogram. – Dessverre er dette en helt nødvendig opplæring. Vi har stor tro på at dette vil redde liv, sier generalsekretær Henriette Westhrin.

Norsk Folkehjelp støtter palestinernes rettmessige kamp for fred og frihet

8.06.18 |

Styret i Norsk Folkehjelp har den 1. juni vedtatt en uttalelse til støtte for Palestina og palestinerne.

Nytt nasjonalt prosjekt: Frivillige akutthjelpere

8.06.18 | Ida Kroksæter

Mannskaper i Norsk Folkehjelp skal i akutthjelperrollen bidra til å redde flere liv.

Tidligere generalsekretær Odd Wivegh er død

8.06.18 |

Norsk Folkehjelp har fått den triste beskjeden at Odd Wivegh er død. Odd Wivegh var generalsekretær i Norsk Folkehjelp fra 1984 til 1995, da han gikk av med pensjon.

«Hvem rydder etter krigen?»

1.06.18 |

Norsk Folkehjelp og Norsk Maritimt Museum samarbeider om utstillingen «Hvem rydder etter krigen?» på Maritimt museum på Bygdøy. Her kan du ta selfie som minerydder i Colombia og lære mer om både sjømineproblemet etter 1.verdenskrig og lære om Norsk folkehjelps arbeide med miner i dag. Medlemmer i Norsk Folkehjelp får 25 prosent rabatt på inngangsbilletten.

Fellesorganisasjonen (FO) forlenger støtten til Sør-Sudan

1.06.18 | Torunn Aaslund

– Når jeg blir spurt om det er noen vits i å støtte Sør-Sudan der det er så mye konflikt, svarer jeg at det er nettopp da det er vits i å støtte, sier leder av fellesorganisasjonen (FO), Mimmi Kvisvik, idet hun signerer en ny toårsavtale sammen med Norsk Folkehjelps generalsekretær, Henriette Killi Westhrin.

Eksplosiver truer stillehavsidyll

29.05.18 | Tekst: Hilde Sofie Pettersen Foto: Norsk Folkehjelp Palau

Billedskjønne, tropiske Palau gjemmer eksplosive hemmeligheter under overflaten. De er en trussel for både miljø og utvikling.