Hjem Nyheter Nyhetsarkiv
Alle

Mineekspert, bodyguard og fotballpappa

14.11.19 | Tekst: Kirsti Knudsen Foto: Werner Juvik

Når noen spør Per Nergaard om hva han gjør i Norsk Folkehjelp, svarer han som sant er at han er assisterende generalsekretær. Men han legger som regel til at han også var leder av mineavdelingen i 20 år.

Bolivia: Klappjakt på Norsk Folkehjelps samarbeidspartnere

11.11.19 |

– Vi er svært bekymret for våre partnerorganisasjoner i Bolivia, sier Beate Thoresen, ansvarlig for Latin-Amerika i Norsk Folkehjelp.

Kronprinsesse Victoria besøkte Norsk Folkehjelps mineprogram

11.11.19 |

I november hadde Norsk Folkehjelp  Bosnia Hercegovina gleden av å ta i mot besøk fra en svensk delegasjon med H.K.H. Kronprinsesse Victoria og H.K.H. Prins Daniel.

Drap på urfolksledere i Colombia

8.11.19 |

I den senere tid har flere urfolksledere blitt drept i Colombia, blant annet ble fem representanter for Nasa-folket i Norte del Cauca drept 29. oktober av FARC-dissidenter tilknyttet narkotrafikk.

Invitasjon: Studietur til Island 2019

18.10.19 | Ida Kroksæter

Norsk Folkehjelp inviterer 14 mannskaper på studietur til Island for å besøke og trene med den islandske redningstjenesten. Turen varer fra 6.-9. desember.

Nuclear Weapons Ban Monitor 2019 er her

16.10.19 |

Norsk Folkehjelp lanserte 16 oktober årets utgave av Nuclear Weapons Ban Monitor, på et arrangement under FNs generalforsamling i New York. Rapporten, som generalsekretær Henriette Westhrin har kalt "ei forskningsbasert vaktbikkje", måler fremgangen til en verden fri for atomvåpen generelt og FN-traktaten som forbyr atomvåpen spesielt. Den evaluerer også hvorvidt ulike staters politikk og praksis på atomvåpenområdet er i samsvar med forbudstraktaten eller ikke.

Pressemelding: Volden i Ecuador må stoppe

11.10.19 |

Reformer som rammer de fattige i Ecuador har ført til massemobilisering og demonstrasjoner som blir møtt med vold fra myndighetene. Norsk Folkehjelp deler de bekymringer Ecuadors ombudsmann, samt lokale og nasjonale organisasjoner, har fremmet når det gjelder menneskerettighetssituasjonen i landet.

Syrisk sivilsamfunn fordømmer Tyrkia og krever internasjonal handling

11.10.19 | Torunn Aaslund

100 syriske, regionale og internasjonale sivilsamfunnsorganisasjoner, fordømmer Tyrkias angrep og destabilisering av det som har vært trygge regioner i Syria.

Norsk Folkehjelp er sterkt bekymret for den humanitære situasjonen i det nordøstlige Syria

10.10.19 |

Norsk Folkehjelp er sterkt bekymret for den humanitære situasjonen i det nordøstlige Syria og fordømmer på det kraftigste det tyrkiske angrepet mot sivile mål. Norsk Folkehjelp oppfordrer norske myndigheter til å ta i bruk alle diplomatiske midler for å stoppe den tyrkiske aggresjonen.

Norsk Folkehjelps reaksjoner på statsbudsjettet 2020

7.10.19 |

I dag ble statsbudsjettet for 2020 lagt fram.