Hjem Nyheter Nyhetsarkiv
Alle

Bekymret for menneskerettighetssituasjonen i Colombia

15.05.19 |

Organisasjonene i Colombiaforum har på bakgrunn av nye angrep på aktivister og ledere i sosiale bevegelser sendt et brev til norsk UD der de uttrykker stor bekymring for den alvorlige menneskerettighetssituasjon i Colombia, spesielt for landets sosiale ledere.

Bi med på medlemsreise til Libanon

7.05.19 |

Norsk Folkehjelp inviterer medlemmer til å søke plass på en prosjektreise til Libanon.

EL og IT og Norsk Folkehjelp fornyet avtale om Honduras

30.04.19 |

Leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen og generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Henriette Killi Westhrin, undertegnet i dag avtale om støtte til folkehjelpas arbeid i Honduras i fire nye år. Beløpet er økt med 200.000 kroner.

Usikker framtid

29.04.19 | Tekst: Sissel Fantoft Foto: Ellen Jarli

Som det aller siste av Norsk Folkehjelps asylmottak stenger Dikemark mottak dørene for godt 30. april etter seks års drift. De 120 beboerne – inkludert 34 barn – må dermed forlate det som har vært hjemmet deres, og de ansatte må finne seg nye jobber.

Lokket med pris hvis han sluttet å engasjere seg

29.04.19 | Anne Håskoll-Haugen

– Myndighetenes mål er å utvinne det som finnes i naturen med minst mulig innsats og kostand, for å tjene mest mulig. Slik skaper de enorm rikdom for seg selv, og enorm fattigdom for alle oss andre. Det er dette vi protester mot, sier presten Padre Melo. Men i Honduras blir all protest sett på som et angrep på myndighetene. Padre Melo har lang erfaring med hvordan myndighetene jobber for å stilne sine kritikere.

Organisasjoner trues til taushet

26.04.19 | Anne Håskoll-Haugen

Rommet for organisasjoner og bevegelser som jobber med menneskerettigheter og politisk påvirkning snevres inn. I store deler av verden har det blitt enda farligere for sivilsamfunnet å påvirke samfunnsutviklingen.

Bryter oljefondet menneskerettighetene når de investerer i okkuperte palestinske områder?

24.04.19 | Pressemelding

En ny rapport går langt i å antyde at Oljefondets praksis står i motsats til internasjonale standarder for næringsliv og menneskerettigheter. Rapporten som undersøker om Oljefondets investeringer i okkuperte palestinske områder oppfyller internasjonale standarder, lanseres onsdag 24. april i Oslo av Fagforbundet og Norsk Folkehjelp.

Tre tips for å unngå skred på tur

15.04.19 | Ida Kroksæter

Enkle feilvurderinger er en av de viktigste grunnene til at turgåere blir tatt av snøskred.

Frivillige i påskeberedskap: fra betydelig snøskredfare i nord til skogbrannfare i sør

12.04.19 |

I dag starter påskeberedskapen for mange av de frivillige redningsmannskapene i Norsk Folkehjelp.

Hvorfor minnes fortidens grusomheter?

8.04.19 |

Norsk Folkehjelp ønsker å uttrykke sin dypeste medfølelse til ofrene for folkemordet på tutsiene. Gjennom vår støtte til sivilsamfunnet bidrar vi til at Rwanda utvikler seg i demokratisk retning.