Hjem Nyheter Nyhetsarkiv
Alle

Akutthjelpere fra frivillige organisasjoner gir økt trygghet

15.01.19 |

Pressemelding: Tirsdag gikk startskuddet for de første akutthjelpere fra frivillige organisasjoner i landet vårt. De står nå i beredskap for å hjelpe hvis ambulansen er langt unna.

Sanitetsungdom: Søk om å få bli med til Island

15.01.19 |

Fem ungdommer fra Norsk Folkehjelp Sanitetsungdom er invitert til den islandske redningstjenesten Landsbjörgs sommerleir for ungdom 25. – 01. juli. Du kan søke om å bli en av dem.

Skjema for registrering av akutthjelperoppdrag

4.01.19 | Ida Kroksæter

Her skal oppdrag som lokallag i prosjektet «Frivillige organisasjoner som akutthjelpere» registrere gjennomførte akutthjelperoppdrag.

Redder liv i Sør-Sudan

20.12.18 | Tamama Norbert

De har vært på flukt i fire år, mangler mat og drikkevann og har mistet det meste de eier. Likevel er befolkningen i New Fangak fulle av håp og motstandskraft.

Folk i Gaza demonstrerer for palestinsk samling og slutt på blokaden

10.12.18 | Mahmoud Hamada

Tusener av palestinske bønder, kvinner og fiskere demonstrerer i Gaza mot interne palestinske splittelser og for å få en slutt på den 11 år lange israelske blokaden.

Gir kvinner en stemme

10.12.18 | Sissel Fantoft

Tildelingen av Nobels fredspris til Nadia Murad og Denis Mukwege er en enestående mulighet til å skape oppmerksomhet rundt arbeidet mot seksualisert og kjønnsbasert vold (SGBV). Det mener Barbara Mali, som leder Norsk Folkehjelps SGBV-program i Irak.

Krever rettferdighet for jezidiene

5.12.18 | Pressemelding

Fire år etter folkemordet mot jezidiene i Irak er fortsatt tusenvis av menn, kvinner og barn savnet, og flertallet av de overlevende bor i flyktningleirer under vanskelige forhold. Norge og det internasjonale samfunn må gjøre mer for å bidra til rettferdighet for jezidiene, mener norske jezidier og sivilsamfunnsorganisasjoner.

Typisk norsk språkkafé

4.12.18 | Tekst og foto: Guro Thobru

I Sagene bydel i Oslo er det et yrende liv når folk fra alle verdens hjørner samles til språkopplæring.

10-årsjubileum for forbudet mot klasevåpen

3.12.18 |

3. desember markerer at det er det 10 år siden den historiske signeringen av den internasjonale konvensjonen som forbyr klasevåpen i 2008. Forbudet, som har reddet utallige liv, ble underskrevet i Oslo rådhus etter at den ble vedtatt i Dublin 30. mai samme år.

– Naturlig for Norge å styrke arbeidet mot landminer

3.12.18 | Anne Håskoll-Haugen

Norge får presidentskapet for Minekonvensjonen i 2019. Det er Norges ambassadør til FN i Genève, Hans Brattskar, som har fått den viktige stillingen.