Hjem Nyheter Nyhetsarkiv 2012
Alle

Pasienter utenfor asfaltert vei skal ha god og riktig behandling!

7.10.13 |

Norsk Folkehjelp ser en markant økning i antall pasientoppdrag utenfor vei og vi har derfor hatt fokus på å øke kompetansen innenfor dette området.  Gjennom midler vi har fått fra ExtraStiftelsen har vi kunnet utviklet et fagutviklingsprogram, tiltakskort og standardisert utstyrsbehovet for slik innsats. 

Bli med til Leo Ajkic’ Bosnia

16.09.13 | Torunn Aaslund

I fjor besøkte Leo Ajkic den lille bosniske landsbyen Turic i Gradacac kommune. Bygda er i stor grad fraflyttet på grunn av trusselen fra landminer. Se reportasjene her.

Duemannen

16.08.13 | Torunn Aaslund

I alle år har folk i Sabanilla vært avhengige av duene hans for å kommunisere med utenverdenen. Når noen blir syke og må inn til sykehuset i Holguin, tar slektningene som følger dem med seg fem duer. Hver dag sender de en due tilbake til Sabanilla for å fortelle hvordan det går med pasienten.

Omstiller kooperativet til storfedrift

16.08.13 | Tekst og foto: Torunn Aaslund

Kooperativet Camilo Cienfuegos er oppkalt etter en av de aller mest kjente revolusjonsheltene på Cuba. Det ligger midt i Cubas hjerte, like langt fra øst som til vest og fra nord til sør i landet – i provinsen Villa Clara. Ved å omstille produksjonen fra sukkerrør til storfehold har medlemmene i kooperativet doblet lønna si.

Fra machismo til myk mann

16.08.13 | Tekst og foto: Torunn Aaslund

De ser ut som om de rir mot oss rett ut av en westernfilm, cowboyene fra kooperativet Camilo Cienfuegos i provinsen Holguin på Cuba. Foran dem løper en horde med kyr som pisker opp støvet fra bakken. De aller fleste av kyrne lar seg lede inn i innhengningen, men noen få ungdyr må sirkles inn og jages inn i innhegningen av de hardbarka mennene til hest.

Drømmesamfunnet

16.08.13 | Torunn Aaslund

– For åtte år siden fikk vi muligheten til å drømme hvordan vårt nabolag skulle se ut i fremtiden og så fikk vi midlene til å oppfylle drømmen, forteller Marika Batista Gonzalez i Sabanilla.

Med Fagforbundet inn i verdens største fengsel

8.03.13 | Torunn Aaslund

Fengsel er betegnelse for straff og et lukket sted hvor en blir frarøvet frihet og rettigheter. Dette er Gaza. Her stues 1, 6 millioner palestinere sammen på et område ikke større enn Hamar kommune. Innestengt og overvåket av okkupasjonsmakten Israel, skriver Are Stranden, rådgiver i Norsk Folkehjelp.

Statsråden svarte om snøscooterkjøring

28.01.13 | Victoria Uwonkunda

Statsråd Kristin Halvorsen lovte ordning for frivillig innsats med snøscooter før neste påske. Stortingsrepresentant Torgeir Trældal (Frp) tok opp spørsmålet under åpen spørretime.

Foredrag om redningsaksjoner ved økt selvmordsfare

28.01.13 | Victoria Uwonkunda

Erlend Aarsæther holdt et engasjerende foredrag under Fagkonferanse Sanitet i april.

Øker beredskapen med egen ATV

28.01.13 | Victoria Uwonkunda

Norsk Folkehjelp Sanitet Stjørdal har gått til anskafelse av en en Bombardier ATV med henger for og øke beredskapen og for at laget har en del vakttjeneste ute i terrenget.