Hjem Nyheter Nyhetsarkiv 2014
Alle

Utenriksministeren kaster vrak på norsk atomvåpeninitiativ

23.01.15 |

Ved å ikke ville slutte seg til Østerrike og love å arbeide for å forby atomvåpen, kaster utenriksminister Børge Brende vrak på det Norge så langt har oppnådd med atomvåpeninitiativet som den forrige regjeringen lanserte i 2013, sier generalsekretær Liv Tørres i Norsk Folkehjelp.

Overleverte våpenlager til myndighetene

23.01.15 | Augustino Seja

Norsk Folkehjelp Humanitær Nedrustning i Sør-Sudan har oppført og overlevert tre våpenlagre til SPLA. Hovedmålet har vært å minske risikoen for uplanlagte eksplosjoner ved å etterfølge prinsippene i internasjonale retningslinjer for oppbevaring av ammunisjon. Tidligere har ammunisjonen vært usikkert lagret og det var stor risiko for at den blant annet kunne selvantenne i den tørre årstiden.

NF Follo vant 25 000

23.01.15 | Torunn Aaslund

Norsk Folkehjelp Follo vant 25 000 kroner fra Norsk Tipping.

Frykter slutten på religiøst mangfold i Irak

23.01.15 | Julie Offerdal

En stor del av Iraks kristne yezidi-befolkning er fordrevet av islamistgruppen ISIL. De er tvunget til å bo på gaten eller i uferdige bygninger. –De vil enten rømme landet eller dø, frykter Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon i området.

Ny rapport om innvandrerkvinner i arbeidslivet lansert

23.01.15 |

Fredag 12.desember arrangerte Norsk Folkehjelp og LO i Oslo og Akershus seminar om innvandrerkvinner i arbeidslivet. Seminaret ble arrangert i forbindelse med Norsk Folkehjelp sin nye rapport «Tør du ansette meg?»

Ikke bidra til okkupasjon

23.01.15 | Ingrid Rostad, leder Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom

Også denne jula vil et barn bli født i Betlehem, under israelsk okkupasjon. Ikke ødelegg julestemninga med varer som bidrar til okkupasjon under juletreet.

Østerrike lover å jobbe for forbud mot atomvåpen

23.01.15 |

Den tredje konferansen om atomvåpens humanitære konsekvenser ble avsluttet tirsdag kveld i Wien. Østerrikes regjering endte konferansen med å legge fram dokumentet «Austrian Pledge», hvor de forplikter seg til å arbeide for et forbud mot atomvåpen og inviterer andre land til å sluttet seg til dette løftet. Spørsmålet er nå om Norges regjering vil gjøre nettopp det.

Børge Brende må engasjere seg for atomvåpenforbud

23.01.15 | Julie Offerdal

For at Norge skal fortsette å ha en lederrolle i prosessen mot et atomvåpenforbud må det mer besluttsomhet og klarere tale til enn det Norge utviste under atomvåpenkonferansen i Wien tirsdag.

Årets folkehjelpere 2014

23.01.15 | Kristine Lindberg

Norsk Folkehjelp Strand og Forsand er et fyrtårn og nyter stor respekt langt utover lokallagets nedslagsområde. I helgen mottok de prisen årets folkehjelper, sammen med Kjersi E.R. Jenssen, som er et rivende bra eksempel på en god folkehjelper med svært gode organisasjonskunnskaper.

Rekordmange stater til internasjonal konferanse om atomvåpen

23.01.15 | Julie Offerdal

Representanter fra rundt 160 land møtes mandag i Wien, Østerrike, på den tredje internasjonale konferansen om de humanitære konsekvensene av atomvåpen. -Det rekordstore oppmøtet viser at det er økende interesse for det humanitære initiativet Norge startet i 2013, sier Grethe Østern, våpenpolitisk leder i Norsk Folkehjelp.