Hjem Nyheter Nyhetsarkiv 2014 Ny rapport om innvandrerkvinner i arbeidslivet lansert

Ny rapport om innvandrerkvinner i arbeidslivet lansert

 Byrådsleder Stian Berger Røssland og nestleder i Arbeiderpartiet Helga Pedersen møttes til politisk duell under lanseringen av rapporten "Tør du ansette meg".

Fredag 12.desember arrangerte Norsk Folkehjelp og LO i Oslo og Akershus seminar om innvandrerkvinner i arbeidslivet. Seminaret ble arrangert i forbindelse med Norsk Folkehjelp sin nye rapport «Tør du ansette meg?»

Rapporten er en artikkelsamling der innvandrerkvinner utenfor og innenfor arbeidslivet forteller sine historier og erfaringer knyttet til det å søke jobb. Rapporten inneholder også nyere forskning på feltet, politiske innlegg og intervjuer med arbeidsgivere som bevisst satser på mangfold. 

-Vi ønsker å bruke nye innfallsvinkler for å skape debatt om innvandrerkvinner i arbeidslivet, og på den måten være med å bidra til å løse de utfordringer som innvandrerkvinner har i dag. Vi har snakket med de som har lykkes og de som ikke har lykkes, med politikere, forskere og arbeidsgivere. Alle trengs for å finne en løsning, sier Kristian Fjellanger i Norsk Folkehjelp

Sterke historier

En av de sterkeste historiene seminardeltakerene i fikk høre, var fra Hülya (33) som etter å ha vært jusstudent og brennende opptatt av likestilling, plutselig fant seg selv med en voldelig ektemann.

-Han kom til Norge, fikk jobb og tjente penger her, men han likte ikke den norske livsstilen, forteller hun.

I mai i år ble eksmannen dømt til halvannet år i fengsel for omfattende voldsbruk over flere år.

-I dag forstår jeg at for en mann som ham, vil det være umulig å se at kona gjør det bra i studier og arbeidsliv, sier hun.

I dag er Hülya igjen i gang med studier.

-Men fortsatt fornorsker jeg etternavnet mitt for ikke å bli tatt ut av søknadsbunker. Det hjelper at de tror jeg er gift med en nordmann eller er halvt norsk.

Politisk duell

Blant innlederne på konferansen var også, Direktør i Virke, Hilde Charlotte Solheim, Hanne Kavli fra FAFO og 1.sekretær i Landsorganisasjonen Peggy Hessen Følsvik.

Nestleder i Arbeiderpartiet Helga Pedersen og Byrådsleder Stian Berger Røssland møttes til politisk duell.

Norsk Folkehjelp arrangerte også seminar i Bergen 21. november om samme tema. Rapporten kan bestilles hos Norsk Folkehjelp

23.01.2015