Hjem Nyheter Nyhetsarkiv 2014 Påskeberedskap i El Salvador

Påskeberedskap i El Salvador

Comandos de Salvamento har 33 lokallag spredt over hele El Salvador. De er aktive innen katastrofeberedskap, forebyggende helsearbeid og helsetjenester. Her fra lokalvalget i  2012. Fra venstre: Josias Alexander Carillo, Karla Patricia Alvarenga, Carlos Vásquez og Leslie Daniela Casjío

Norsk Folkehjelps søsterorganisasjon i El Salvador, Comandos de Salvamiento, har travle tider i påsken. I fjor deltok de i 619 redningsaksjoner.

Påske er den største høytiden i Mellom-Amerika. Mange drar på stranden, køene er lange og solen er på sitt varmeste rett før regntiden begynner i mai. I tillegg har El Salvador et alvorlig voldsproblem med kriminelle gjenger, narkotikahandel og mange våpen i omløp.

Kombinasjonen av alt dette resulterte i en svært travel påske for Norsk Folkehjelps søsterorganisasjon Comandos de Salvamiento. I løpet av påskeuka i fjor deltok de i hele 619 redningsaksjoner.

Avisen La Prensa Gráfica skrev om Comandos sin påskeberedskap i fjor: Av de 619 redningsaksjonene var 277 ulykker, branner og redningsaksjoner, de fleste i forbindelse med trafikkulykker. 2.500 frivillige var utstasjonert på 30 ulike steder over hele landet, med 51 ambulanser til disposisjon.

Til tross for mange redningsaksjoner, døde likevel 81 personer løpet av uken. 44 av disse ble skutt og drept, 25 døde i trafikkulykker og 11 druknet. Det er en økning på 11 dødsfall sammenlignet med påsken året før. I følge La Prensa Grafica er en av grunnene til økningen at mange elsalvadorianere har endret reisevanene sine og drar til mer avsidesliggende steder der det ikke er hjelpekorps i nærheten. Mange kan heller ikke svømme, og det er ofte alkohol involvert. Høy fart på veiene har også vært en viktig årsak til ulykker.

Comandos de Salvamento

Comandos de Salvamento er en medlemsorganisasjon med 33 lokallag spredt over hele El Salvador. De er aktive innen katastrofeberedskap, forebyggende helsearbeid og tilbyr generelle helsetjenester. De frivillige er hovedsakelig unge mennesker. Comandos deltar i en bred allianse av sosiale bevegelser, og driver påvirkningsarbeid overfor myndighetene når det gjelder planlegging og organisering av redningsarbeid, og det offentlige helsetilbudet. Norsk Folkehjelp har samarbeidet med Comandos siden 1983. Det tilrettelegges for utveksling mellom ungdommer i Comandos og Norsk Folkehjelp.

08.04.2014 |