Hjem Nyheter Nyhetsarkiv 2015
Alle

– Lokalbefolkninga gjorde en enorm forskjell

21.12.15 | Hilde Sofie Pettersen

Da sysselmannen på Svalbard bad om hjelp etter skredet lørdag var Norsk Folkehjelp Tromsø snare med å hive seg rundt. – Vi ble imponert over det profesjonelle apparatet som møtte oss på stedet, forteller Vegard Standahl Olsen, skredleder i Norsk Folkehjelp Tromsø.

Finnes det nok en gang håp for en løsning i Sør-Sudan?

17.12.15 | Ivar Christiansen

9.juli 2011 var en fantastisk dag for Sør-Sudan. Representanter fra Norsk Folkehjelp sto på en oppbygd scene ved siden av John Garang Mausoleet i Juba, viftet med eget flagg og hørte landets første president Salva Kiir proklamere for hele verden at, uten Norsk Folkehjelp ville arbeidet for fred og selvstendighet i Sør-Sudan vært umulig.

Endringer på Cuba: Mindre stat – mer privat

17.12.15 | Helle Berggrav Hanssen

– Vi ble fortalt fra en dag til en annen at vi var blitt et kooperativ, forteller Jorge.

- Nå kan vi ikke oppsøke sykehus mer

15.12.15 | Hilde Sofie Pettersen

– Vi har ingen penger, sier Sabilou. Sønnen Gaith på 8. mnd. er født med ryggmargsbrokk og trenger helsehjelp som familien ikke har råd til. Libanon har gjort det nesten umulig for flyktninger å tjene penger og hjelpeapparatet er tynnslitt.

SodaStream-kampanje krones med seier

15.12.15 |

23 organisasjoner gleder seg over at brusmaskinprodusenten SodaStream endelig har flyttet virksomheten vekk fra okkupert palestinsk område.

-En svært tragisk hendelse

10.12.15 |

I 22-tiden onsdag kveld døde en ti måneder gammel jente fra Syria ved Sykehuset i Elverum. Jenta bodde på Haslemoen transittmottak for asylsøkere som drives av Norsk Folkehjelp. –Dette er en svært tragisk hendelse. Våre tanker går til familien og pårørende, sier Ola Cato Lie, mottaksleder ved Haslemoen transittmottak.

Spørsmål og svar om mottak av asylsøkere i Norge

9.12.15 | Solveig Igesund

Det er mange spørsmål og fordommer rundt mennesker på flukt som har kommet til Norge. Vi har forsøkt å besvare en del av dem.

FN nedsatte arbeidsgruppe for å se på juridiske tiltak for atomvåpenfri verden

8.12.15 |

Norges regjering endret ikke sin stemmegiving da det mandag var avstemming i plenum på FNs generalforsamling om fire omstridte FN-resolusjoner mot atomvåpen.

-Vi ga ikke opp

8.12.15 | Hilde Sofie Pettersen

På tross av mye motstand har en gruppe kvinner i Mosambik kommet seg fra fattigdom til overskudd. På veien fikk de hjelp av Norsk Folkehjelp.

Sunniva Ørstavik blir ny generalsekretær i Norsk Folkehjelp

4.12.15 |

Sunniva Ørstavik (48) har sagt ja til jobben som ny generalsekretær for Norsk Folkehjelp. Ørstavik kommer fra jobben som likestillings- og diskrimineringsombud.