Hjem Nyheter Nyhetsarkiv 2015 Høglund besøker Norsk Folkehjelp i Kambodsja

Høglund besøker Norsk Folkehjelp i Kambodsja

Lagleder for Norsk Folkehjelp, Mom, Høglund, operasjpnsleder Lekana

Statssekretær Morten Høglund besøkte i går Norsk Folkehjelp i Kambodsja. Treningssenteret for minehunder og andre mineryddingsprosjekter sto på programmet.

Allerede ved første stopp fikk Høglund en god innføring om minerydding  av en av våre kvinnelig mineryddere.

Norsk Folkehjelps programdirektør Jan Erik Støa benyttet anledningen til å fortelle om hvor utrolig viktig den langsiktige støtten fra Norge har vært og er i det pågående arbeidet. Det er imidlertid viktig at støtten fortsetter.

Når miner og klasebomber fjernes reduseres antall ulykker, de skadde etter ulykker kan få hjelp og det blir mer tilgang på land der folk kan flytte inn og dyrke jorda.

Det er også viktig at Norge bruker sin innflytelse slik at Kambodsja undertegner Klasekonvensjonen. Landet kan ta føringen i det regionale mineryddings arbeidet fremover dersom det blir gitt støtte til dette. Igjen kan Norge bidra.

Norsk Folkehjelp startet sitt arbeid i Kambodsja for over 20 år siden. Enda er mye ugjort.

Statssekretær Høglund benyttet anledningen på oppsummeringen etter besøket til å si følgende: ”Tusen takk for en meget minneverdig dag som jeg sent vil glemme og takk for den fantastiske jobben dere gjør her i Kambodsja og globalt, jeg vil forsikre dere om at Norge kommer til å fortsette sin støtte til dette utrolig viktige arbeidet dere gjør i Kambodsja”

24.01.2015 | Torunn Aaslund