Hjem Nyheter Nyhetsarkiv 2016 Norsk Folkehjelps kontor i Mogadishu rammet av bilbombe

Norsk Folkehjelps kontor i Mogadishu rammet av bilbombe

En Norsk Folkehjelp-ansatt er send til sykehus etter at to kraftige bilbomber gikk av i nærheten av flyplassen i Mogadishu tirsdag morgen. Norsk Folkehjelps kontor i Mogadishu fikk store skader av eksplosjonene.

En av de to eksplosjonene i Mogadishu skjedde utenfor hovedkvarteret til FNs mineryddere, hvor Norsk Folkehjelps mineryddingsprogram også har kontor.

To av Norsk Folkehjelps lokale ansatte ble skadd i angrepet, hvorav en er sendt til sykehus og en ble lettere skadd.

– Vi jobber nå med å sørge for at de ansatte som er rammet blir ivaretatt, samtidig som vi prøver å få oversikt over omfanget av de materielle skadene etter eksplosjonene, sier fungerende sikkerhetsansvarlig i Norsk Folkehjelp, Hans Eric Haug.

Mineryddingskontoret i Mogadishu har totalt 37 ansatte, blant dem en norsk landdirektør. Han oppholdt seg i Nairobi tirsdag morgen.

– Heldigvis var de fleste av våre ansatte på jobb ute i felt da angrepene skjedde. Når vi får oversikt over skadene vil vi ta stilling til om vi kan fortsette å drive kontoret Mogadishu på samme sted, eller om det må flyttes, sier Haug.

Norsk Folkehjelp har jobbet med humanitær nedrustnig i Somalia siden 2013, og er den eneste aktøren som driver med minerydding i Sør- og Sentral-Somalia. Det ligger store mengder miner og andre eksplosiver igjen i landet etter Ogaden-krigen med Etiopia og flere tiår med interne konflikter. Somalia vedtok forbud mot landminer i 2012.

Les mer om Norsk Folkehjelps arbeid med humanitær nedrustning i Somalia.

26.07.2016 | Julie Offerdal