Hjem Nyheter Nyhetsarkiv 2016 Sender hundesykehus til Kambodsja

Sender hundesykehus til Kambodsja

Charlotte Søyland (til venstre) har gjort en fantastisk jobb med å koordinere veterinærklinikken for avreise. Dyrepleier Camilla Takvam skal bli med til Kambodsja for å lære opp de kambodjanske veterinærene i gassanestesi. Hun skal også bistå i behandlingen av alle hundene når de skal få en etterlengtet tannbehandling der nede. Per Nergaard fra Norsk Folkehjelp takker Søyland og  donorene for den generøse gaven som vil ha stor betyding i å forbedre helsen til de kambodsjanske minehundene.

At friske hunder lever lenger og kan finne flere miner som redder menneskeliv er bakgrunnen for at en konteiner utstyrt som en fullverdig veterinærklinikk i disse dager sendes til Norsk Folkehjelps minehundprogram i Kambodsja.

Veterinær Charlotte Søyland jobber tett med Norsk Folkehjelps minehundprogram i Kambodsja og har vært drivkraften for å få viktige bidragsytere til å donere medisiner og utstyr til konteineren. Charlotte Søyland har stått for spesifiseringen av hva veterinærklinikken skal inneholde, og har holdt kontakten med donorene hele veien.

Jan F. Andersen AS er hovedsponsor og har donert alt veterinærutstyret inne i konteineren til en verdi av 500 000. Utstyret består av anestesiapparat, tannrøntgen, tannunit, ultralydaparat og alt forbruksmateriell som trengs i ett år

BNS har donert selve konteineren til en verdi av 150 000 til Norsk Folkehjelp. Den skal nå fraktes med båt til den kambosjanske byen Siam Reap, og vil brukes til å behandle minehunder i Kambodsja og i regionen for øvrig, både for Norsk Folkehjelps hunder og for Cambodia Mine Action Center (CMAC).

VESOer norges største veterinærapotek og har donert medisiner til en verdi av 300.000 kroner over tre år. En del av dette er allerede sendt til Kambodsja og noe til Colombia, resten blir sendt med konteineren. I tillegg har Charlotte Søyland fått istand en gunstig avtale med Eukanuba på hundemat.

18.02.2016 | Torunn Aaslund