Hjem Nyheter Nyhetsarkiv 2017
Alle

Det er håpløst. Og vi gir oss ikke

21.12.17 | Betzy Alexandra Kjelsberg Thangstad

Adventstid er «fighting season» i Sør-Sudan. Men advent er også tiden for en ny runde med fredssamtaler.

Bli med på feiringen av Nobels fredspris!

6.12.17 |

Norsk Folkehjelp er stolt medlem av årets fredsprisvinner, Den internasjonale kampanjen for å forby atomvåpen (ICAN). Her er våre forslag til hvordan du kan bli med oss på feiringen av prisvinneren.

Fornyer Palestina-avtale med Fagforbundet

5.12.17 | Betzy Alexandra Kjelsberg Thangstad

Norsk Folkehjelp og Fagforbundet inngikk 4. desember en fireårig avtale om å støtte palestinernes kamp for frihet i Midtøsten. Fagforbundet investerer nær 20 millioner i løpet av 2018-2021 i felles politisk påvirkningsarbeid i Norge, programstøtte til Norsk Folkehjelps arbeid i Palestina og Libanon og til klasebomberydding i Laos.

Med hånden på hjertet

30.11.17 | Ida Kroksæter

Med støtte fra Extrastiftelsen inviterer Norsk Folkehjelp igjen lokallagene til å søke om og være med på prosjektet «Med hånden på hjertet». 

Helvete på jord – de humanitære konsekvensene av en atomvåpenkatastrofe

24.11.17 | Torunn Aaslund

– De fleste tenker først og fremst på stråleskader når vi snakker om konsekvensene av en atomvåpendetonasjon, men de glemmer at det faktisk er en bombe. Skadene fra strålingen er i utgangspunktet mindre dramatiske enn de faktiske bombeeffektene, sier Jon Reitan i Norske leger mot atomvåpen.

En million til å redde liv

21.11.17 | Ida Kroksæter

Norsk Folkehjelp har fått over en million kroner fra Gjensidigestiftelsen for å se på hvordan frivillige organisasjoner kan brukes mer aktivt som akutthjelpere i fremtiden.

Reddet liv på Oslo Maraton

17.11.17 | Ida Kroksæter

Idet løperen runder et hjørne 500 meter fra mål, faller han om.

Høring om atomvåpen

14.11.17 |

Mandag ettermiddag deltok Norsk Folkehjelp på høring i Stortinget om FN-traktaten som forbyr atomvåpen.

De gangene det kunne gå galt

8.11.17 | Ingebjørg Sørenes

Lista over nestenulykker med atomvåpen er lang, og vi har flere ganger vært nære på atomkrig. Sannsynligheten for at et atomvåpen vil bli detonert, øker over lengre tid, så 72 år etter Hiroshima og Nagasaki har trusselen aldri vært større. Skrekkscenariene er mange og høyst reelle: Atomvåpen kan komme terroristgrupper i hende, saboteres, eller det kan skje en ulykke.

– Vi må aldri glemme

24.10.17 | Tekst og foto: Sissel Fantoft

Seiichiro Mise (82) var ti år gammel da atombomben traff hjembyen hans Nagasaki. Nå reiser han verden rundt sammen med andre overlevende og forteller sin historiefor å hindre at noe lignende skjer igjen.