Hjem Nyheter Nyhetsarkiv 2017 Vil du bli frivillig i Norsk Folkehjelp?

Vil du bli frivillig i Norsk Folkehjelp?

De frivillige mannskapene i Norsk Folkehjelp er en viktig del av beredskapen i Norge, og vi vil gjerne ha flere med på laget!

Som frivillig hos oss kan du engasjere deg i det du interesserer deg for innen redningstjeneste og førstehjelp. Våre frivillige bidrar blant annet som søk- og redningsmannskap, førstehjelpere på ulike arrangementer eller som førstehjelpsinstruktører.

Vi har lokallag over hele landet som er organisert etter lokale behov. Noen lokallag har spesialisert seg på søk- og redningsoppdrag, mens andre jobber mest med førstehjelpstjenester på ulike arrangementer og førstehjelpsopplæring.

Innen redningstjenesten er det stor variasjon i hva ulike lokalsamfunn trenger. Noen lokallag har spesialisert seg på vinter- og skredberedskap, noen har flest leteaksjoner i fjell- og turterreng, mens andre som oftest opererer i urbane strøk.

Under kan du lese mer om hva som kreves for å bli mannskap hos oss.

Redningsmannskap

Som frivillig redningsmannskap står du i beredskap døgnet rundt, hele året. Vi er en viktig aktør i den norske redningstjenesten, med over 70 redningsgrupper og 2000 operative mannskaper som årlig deltar i over 300 aksjoner.

Vi rykker ut umiddelbart når politiet trenger hjelp til å finne noen som er meldt savnet - uansett når og uansett vær. Som mannskap er du også i beredskap ved katastrofer og kan bli kalt ut ved naturkatastrofer og store ulykker.

Hvem trenger vi?

Vi trenger deg som er i normalt god fysisk form, er vant til å ferdes ute og kan operere utendørs under de fleste forhold. Som redningsmannskap må du være villig til å stå i beredskap og rykke ut uansett når alarmen skulle gå. Du må også være villig til å være med på treninger jevnlig for å være best mulig rustet når alarmen går.

Hva tilbyr vi?

Vårt overordnede mål er å gi rask og riktig bistand til den som trenger hjelp. Du vil derfor få grundig opplæring slik at du skal kunne bidra under de fleste forhold. For å bli godkjent redningsmannskap må du ta vårt søk- og redningskurs (36 timer) og grunnleggende førstehjelpskurs (30 timer). I tillegg må du være fylt 18 år.

Førstehjelpsmannskap

Du kan bli en av våre dyktige førstehjelpere og være med å redde liv. I Norsk Folkehjelp lærer du livreddende førstehjelp, behandling av idrettsskader og enkel akuttmedisin - og du får mulighet til å bruke kunnskapen i praksis.

Vi er en av de største aktørene innen førstehjelpstjenester på idrettsstevner, konserter og andre arrangementer over hele landet, og sørger for blant annet for beredskapen på Norway Cup og Birkebeinerrittet. Som autorisert førstehjelper kan du være med på alle slike tjenester.

For å bli førstehjelper må du gjennomføre et 30-timers førstehjelpskurs, bestå autorisasjonsprøve og være fylt 18 år.

Hvem trenger vi?

Vi ønsker deg som er interessert i førstehjelp og ønsker å være med å bidra på ulike tjenester, øvelser og aktiviteter sammen med lokallaget ditt.

Hva tilbyr vi?

Vi tilbyr grunnleggende førstehjelpskurs på 30 timer. Dette krever ingen forkunnskaper. Når dette kurset er bestått, er du godkjent førstehjelper og kan delta på førstehjelpstjenester. Etter dette kan du også spesialisere deg i ulike temaer, eller ta vår instruktørutdanning og bli førstehjelpsinstruktør. Norsk Folkehjelp utdanner også mannskaper til å bemanne våre frivillige ambulanser på store arrangementer, ved store ulykker og når det offentlige har for få ressurser.

Hvordan melder du deg inn?

Er du interessert i å bli frivillig, ber vi om at du sender en mail til beredskap@folkehjelp.no med navn, telefonnummer, adresse og hva du er interessert i, så tar vi kontakt så raskt som mulig.

01.03.2017 | Ida Kroksæter