Hjem Nyheter Nyhetsarkiv 2018 Folk i Gaza demonstrerer for palestinsk samling og slutt på blokaden

Folk i Gaza demonstrerer for palestinsk samling og slutt på blokaden

Tusener av palestinske bønder, kvinner og fiskere demonstrerer i Gaza mot interne palestinske splittelser og for å få en slutt på den 11 år lange israelske blokaden.

I forrige uke organiserte Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon Union of Agricultural Work Committees en demonstrasjon i Gaza, med støtte fra den nyetablerte bondebevegelsen Palestinian Peasants Movement.

Denne bølgen av protester kommer etter at nye forsøk på å få de politiske partiene Fatah og Hamas til å samarbeide brøt sammen i slutten av november.

Demonstrantene forlangte palestinsk samling og bar paroler som fordømte de interne splittelsene og den israelske blokaden mot Gaza.

- Vi er her for å representere fiskere og bønder og for å si fra at vi har fått nok av splittelsene. Vi har ingen tid å miste, og forlanger at politikerne finner en måte å jobbe sammen på, sa Zakariya Baker, leder av komiteen for fiskere i UAWC.

Demonstrasjonen ble avsluttet med taler og appeller foran palestinernes lovgivende forsamling (PLC).

I tillegg til å etterlyse palestinsk samling, ønsket demonstrantene støtte fra det internasjonale samfunnet i å kreve rettigheter for palestinerne og å stille Israel til ansvar for overgrepene de begår mot det palestinske folk gjennom blokaden og okkupasjonen.

Demonstrasjonen var en del av UAWCs prosjekt for å beskytte rettighetene til palestinske bønder og fiskere.

DSC_4930
10.12.2018 | Mahmoud Hamada