Hjem Nyheter Nyhetsarkiv 2019 Bi med på medlemsreise til Libanon

Bi med på medlemsreise til Libanon

Foto: Anne Håskoll-Haugen

Norsk Folkehjelp inviterer medlemmer til å søke plass på en prosjektreise til Libanon.

Deltakerne vil få god kjennskap til Norsk Folkehjelps samarbeid med lokale partnerorganisasjoner og deres aktiviteter. Prosjektreisen er en gylden anledning for deg som medlem i Norsk Folkehjelp til å engasjere deg i internasjonalt solidaritetsarbeid. Vedlagt følger litt informasjon om Libanon og vårt program.

Formålet er å styrke det internasjonale solidaritetsarbeidet i Norsk Folkehjelp. I utvelgelsen av seks deltakere vil vi derfor legge vekt på hvordan solidaritetsarbeidet kan styrkes i ulike deler av landet, at deltakerne har ulik erfaring blant Norsk Folkehjelp arbeidsområder og at de gjerne har ulik fartstid i organisasjonen. Vi forsøker også å få en jevn fordeling av kvinner, menn og ulike aldersgrupper. Prosjektreisen skal ikke være en premiering av tidligere innsats i Norsk Folkehjelp men baseres på en realistisk forventning om oppfølging i etterkant.

Søknadsfrist er satt til 20.mai og 6 deltakere blir valgt 3.juni. Selve prosjektreisen har avreise tidligst 30.november fra Oslo med hjemkomst senest 8.desember.

Praktisk informasjon: 

  • Hvem kan søke? For å søke må du være over 16 år og et aktiv medlem av Norsk Folkehjelp. Søkere under 18 år må ha foresattes tillatelse til å reise. Du må ha interesse for internasjonalt solidaritetsarbeid i Norsk Folkehjelp. Det forventes også at deltakerne følger opp reisen i ettertid. Det kan gjøres på ulike måter, og hver deltaker må lage en egen plan for dette.
  • Er det farlig å reise til Libanon? Det kan være sikkerhetsmessige utfordringer ved å reise i Libanon. Deltakerne vil under hele oppholdet være sammen med ansatte i Norsk Folkehjelp og være underlagt organisasjonens sikkerhetsinstrukser.
  • Hvor mye koster det? Det koster kr. 1 500 i egenandel å være med på turen. Egenandelen går til dekning av reise, opphold og fellesmåltider. Lommepenger må du ha med selv. Undersøk med ditt lokallag om de kan hjelpe deg med å dekke egenandelen. Det er mulig for lag å søke om midler til å dekke egenandel for deltakere på prosjektreise.
  • Hvordan søker jeg? For å søke skal du sende en e-post med en beskrivelse av deg selv og ditt folkehjelpsengasjement. Du må også si noe om hvorfor du ønsker å reise til Libanon og hvordan du vil benytte erfaringen fra turen i ditt lokallag/region/gruppe. E-posten sendes til  pera@npaid.org , merket «Prosjektreise Libanon».

Rådgiver Inger Sandberg blir reiseleder for årets prosjektreise (epost isa@npaid.org, telefon: 97 97 75 91)

Les mer om Libanon her

07.05.2019