Hjem Nyheter Nyhetsarkiv 2019 Invitasjon: Studietur til Island 2019

Invitasjon: Studietur til Island 2019

Foto: Espen Brekke

Norsk Folkehjelp inviterer 14 mannskaper på studietur til Island for å besøke og trene med den islandske redningstjenesten. Turen varer fra 6.-9. desember.

Landsbjörg (ICE-SAR) på Island består av ca. 100 redningsgrupper og 50 ungdomsgrupper, lokalisert over hele øya. De har et bredt innsatsområde og dekker alt fra sjøredning (som norske redningsskøyter) til landredning med isbre, vertikal redning, ettersøkning, redningsoppdrag, redningshunder, osv. De har også de viktigste ressursene på Island for redning i forbindelse med jordskjelv og vulkanutbrudd, og de råeste kjøretøyene for redning i ekstreme vær- og føreforhold.

I løpet av turen skal vi besøke flere lokale redningsstasjoner og se hvordan de bygger opp sin beredskap med stasjoner, kjøretøyer, mannskaper og utdanning. På lørdag skal vi bli med på øvelse sammen med en lokal gruppe. På søndag besøker vi en gruppe som har mange oppdrag som akutthjelpere.

I tillegg blir det også mulighet til å få se litt av Island som turist, bade i varme utendørsbad, spise god mat og besøke Reykjavik.

Det er denne gang lagt opp til en langhelg med utreise fredag morgen og hjemreise mandag kveld.

Hver enkelt deltaker må dekke en egenandel på 2.000 kroner. Resten dekkes av Norsk Folkehjelp sentralt. Dette inkluderer flyreise, all transport på Island, overnatting og de fleste måltidene. Det er lokallaget ditt som får regningen. Om lokallaget dekker noen ytterligere kostnader, blir opp til hvert enkelt lokallag.

Reiseleder for turen er Espen Brekke. Har du spørsmål, ta kontakt på espenb@npaid.org.

 

Påmeldingen er nå lukket

På grunn av stor respons, avklaring av flybilletter og kort tid til utreise valgte vi å velge ut deltakerne til Island allerede 27. oktober. Det var litt under halvparten som fikk plass denne gang, fordelt på 14 lokallag. Det ble i stor grad foretatt loddtrekning der flere fra ett lag ville reise. Vi ser på responsen at vi skal jobbe for å kunne gjenta tilbudet senere. Beklager til dere som ikke kom med denne gang, eller ikke fikk komme med i denne søknadsrunden.

 

Reiseplan

Med forbehold om mindre endringer på reisen når vi får inn alle deltakerne. Alle følger samme fly Oslo-Keflavik t/r.

Utreise fredag 6. desember
Fra Tromsø: 06:25
Fra Trondheim: 06:30
Fra Bergen: 07:25
Fra Stavanger: 07:40
Fra Oslo: 10:10

Hjemreise mandag 9. desember
Til Oslo: 16:25
Til Stavanger: 18:55
Til Bergen: 18:40
Til Trondheim: 19:00
Til Tromsø: 20:35

18.10.2019 | Ida Kroksæter