Hjem Nyheter Nyhetsarkiv 2019 Klart for regionale kurs i Troms

Klart for regionale kurs i Troms

Foto: Norsk Folkehjelp Midt-Troms

I september arrangerer Norsk Folkehjelp Midt-Troms regionale kurs for alle lag i Nord-Norge. Påmeldingen så langt viser at tilbudet er etterlengtet.

Det er første gang Midt-Troms er arrangør for regionale kurs og de har planlagt fire kurs helgen 13.-15. september: Grunnkurs søk og redning, kvalifisert nivå førstehjelp, grunnkurs instruksjon og grunnkurs ledelse.

- Påmeldingene tikker inn fortløpende, så det er tydelig at dette er noe mange ønsker. Vi har fortsatt plasser igjen på alle kursene, så de som har sittet på gjerdet har fortsatt mulighet til å bli med, sier leder i Norsk Folkehjelp Midt-Troms, Kenneth Brattli Molund.

- Vi er også stolt av å ha hele fem lokallag i region nord representert i instruktørstaben, sier Molund.

Styrker instruktørene
Midt-Troms undersøkte i vår behovet for å få arrangert regionale kurs i nord i år. Da det viste seg at behovet så absolutt var til stede, søkte de kompetanse- og utviklingsfondet i Norsk Folkehjelp om midler til gjennomføring, og fikk søknaden innvilget på første forsøk.

- Bakgrunnen for at vi gjør dette, er todelt. Vi ønsker først og fremst å utdanne både rednings- og førstehjelpsmannskaper, samt instruktører og ledere på mellomnivå, hjemme i vår egen region. Vi ønsker samtidig også å styrke våre egne instruktører i regionen.

Bygger kompetanse i nord
Midt-Troms ligger strategisk godt til for tilreisende fra andre lag, og laget er svært motivert for å holde kurs for resten av regionen.

- Når alt kommer til alt, handler dette om å bygge opp kompetansen til mannskaper i Nord-Norge. Regionale kurs innad i egen region er et viktig verktøy for akkurat dette, sier Molund.

28.08.2019 | Ida Kroksæter