Hjem Nyheter Nyhetsarkiv 2019 Norsk Folkehjelp Asker og Bærum lanserer redningssykkel

Norsk Folkehjelp Asker og Bærum lanserer redningssykkel

Fra første prøvekjøring i Asker hvor mannskap fra Asker Brannvesen testet RESCUBIKE. Konklusjonen var at
dette kan være et godt hjelpemiddel i mange beredsskapssituasjoner.

Norsk Folkehjelp Asker og Bærum lanserte i forrige uke "Rescuebike", en kostnadseffektiv og miljøvennlige sykkel som redningstjenesten kan bruke for å nå fram til pasienter det er vanskelig å nå fram til med bil.

Sanitetstjenester ved større arrangementer krever tilstrekkelig mannskap og utstyr for å kunne yte en tilfredsstillende service dersom noe skulle hende.

Ved store menneskemengder, idrettsarrangement i skog og mark og lignende er det vanskelig eller umulig å ta seg frem med bil og fram til nå har lokallaget benyttet ATV for dette formålet.

En sykkel vil kunne erstatte opp mot 80 prosent av oppgavene en ATV gjør i dag, ifølge økonomileder i Norsk Folkehjelp, Erik Engh. I tillegg er den meget kostnadseffektiv, både i innkjøp og fordi man ikke trenger sertifikat for å bruke den – og den er selvfølgelig miljøvennlig.

Løsningen består av en standard fat-bike sykkel med kraftig batteridrift som gir sykkelen en rekkevidde på 60+ km på en lading. I tillegg er den utformet for å kunne ta med seg førstehjelpsutstyr, hjertestarter, radioterminal, nettbrett dersom nødvendig og annet kritisk utstyr. Det er også uttak for lading av mobilt utstyr.

Sykkelen kan benyttes av alle som kan benytte en elsykkel. Dette betyr at alle våre mannskaper kan rykke ut til de mest uveisomme plasser på kort varsel dersom dette er nødvendig og vi kan patruljere over store avstander uten å være til hinder for øvrig ferdsel.

09.07.2019