Hjem Solidaritetsungdom Nyheter

Nominér kandidater til styret i NF Solidaritetsungdom

14.01.19 |

Valgkomiteen har startet sitt arbeid med å finne gode kandidater til ungdomsstyret og ny valgkomité for 2019/2020!

Bli med til Chile på møte om eksplosive våpen i byer

24.10.18 |

Vil du reise til Chile og representere Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom i regionalt møte om EWIPA (Explosive weapons in populated areas)?

Leder av Solidaritetsungdom trekker seg

23.08.18 |

Philip Rynning Coker trekker seg som leder av Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom. Philip har vært leder av Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom siden våren 2017, og nestleder i 2016.

Bli med til Beirut!

3.08.18 | Therese Nordhus Lien

Har du lyst til å være frivillig på en konferanse for kvinnelige menneskerettighetsforkjempere i Beirut?

Bli med i Solidaritetsungdoms sentralstyre!

22.01.18 | Therese Nordhus Lien

Å ha sentralt tillitsverv i NF Solidaritetsungdom er en fantastisk erfaring å ta med seg videre i livet, i tillegg til å være givende, lærerikt og morsomt!Valgkomiteen har startet sitt arbeid med å finne gode kandidater til ungdomsstyret og ny valgkomité for 2018/2019!

Takker LO for god solidarisk politikk

12.05.17 |

Leder for Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom jubler for gode vedtak på både nedrustning av atomvåpen, papirløses rettigheter, minoritetsnettverk i LO og boikott av Israel.

Vil du sitte i et av Solidaritetsungdoms fagutvalg?

22.03.17 | Therese Nordhus Lien

Nå har du muligheten! Utvalgene er perfekt for deg som har lyst til å utvikle mer kunnskap om ett av våre satsingsområder. Utvalgene ledes av styremedlemmer fra sentralstyret, og vil ha rundt 4 medlemmer hver.

Ny leder i Solidaritetsungdom

20.03.17 |

På Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdoms sjette ordinære årsmøte helgen 10.-12.03 ble Philip Rynning Coker valgt som ny leder

Vikar til besvær

20.02.17 | Ingrid Aspelund

Før helgen kom nyheten om at Per Sandberg tar over for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug når hun går ut i svangerskapspermisjon. Han lover å føre en streng asylpolitikk hvor asyltilstrømmingen er under kontroll. Med andre ord: En videreføring av regjerings inhumane flyktning- og integreringspolitikk.

Inkluderingens lille grønne er her!

10.08.16 | Therese Nordhus Lien

Etter månedsvis med arbeid og research er den endelig klar – «Inkluderingens lille grønne». Fagutvalget for antirasisme, asyl og integrering i Solidaritetsungdom er glade og stolte over sluttproduktet de nå sitter med i hånda.

Listhaug er uegnet som integreringsminister!

11.05.16 | Therese Nordhus Lien

Når man i hovedsak er opptatt av å snakke om krav og innstramminger- og ikke evner å se helheten, så sier det seg selv at det ikke blir god integrering av det, sier Ingrid Aspelund, leder i Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom.

Gratulerer til våre nye fagutvalg

20.04.16 | Therese Nordhus Lien

Fagutvalgene i Solidaritetsungdom for 2016/2017 er klare!

Vil du sitte i ett av våre sentrale utvalg i 2016?

18.03.16 |

Nå har du mulighet til å være med i utvalg i Solidaritetsungdommen! Utvalgene er perfekt for deg som har lyst til å lære mer og utvikle mer kunnskap på ett av våre satsningsområder. Utvalgene ledes av styremedlemmer i ungdomsstyret til Solidaritetsungdommen, og vil ha 3-4 medlemmer.

Send budsjettet i retur

26.10.15 | Fagutvalget for antirasisme, asyl og integrering i Solidaritetsungdom

Regjeringen har lagt frem forslag til Statsbudsjettet for 2016, i en tid hvor vi opplever en utfordrende flyktningsituasjon. Budsjettet er basert på prognoser fra tidligere i 2015 om ankomst på 11 000 asylsøkere. UDI har i etterkant oppjustert anslaget, og forventer nå opp til 30 000 asylsøkere i 2016. Regjeringen har derfor varslet at det i månedsskiftet oktober/november kommer en tilleggsproposisjon til Statsbudsjettet med nye bevilgninger for å møte utfordringene med økte asylankomster.

Solidaritetskonferansen 2015 - Sørmarka 18.-20.september

26.08.15 | Therese Nordhus Lien

18. september er det klart for høstens vakreste eventyr -Solidaritetskonferansen. I år blir den avholdt på Sørmarka Konferansehotell rett utenfor Oslo!

Utlysning: Vil du bli med og bygge Solidaritetsungdom som en faglig sterk ungdomsbevegelse?

7.05.15 | Therese Nordhus Lien

 

I henhold til vedtak på årsmøtet skal det settes ned tre fagutvalg på områdene «Humanitær nedrustning», «antirasisme, asyl og integrering» og «internasjonal solidaritet». Fagutvalgene skal bestå av to-tre personer som velges ut fra søknad og personlig egnethet. Hvert fagutvalg vil ha en leder, og en kontaktperson i solidaritetsungdomsstyret. 

Årsmøte Solidaritetsungdom 2015

4.03.15 | Therese Nordhus Lien

Det kalles herved inn til årsmøte i Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom. Årsmøtet avholdes på Scandic Helsfyr Hotell i Oslo, 10-12 april 2015. I år har vi gleden av å avholde Solidaritetsungdoms første papirfrie årsmøte, og vi håper det blir en positiv miljøtrend vi kan fortsette med hvis dere blir fornøyde med gjennomføringen. Dette innebærer at alle papirer vil sendes ut elektronisk, og ingen papirer vil bli printet ut under selve årsmøtet.

Bli med til Wien

3.10.14 | Ingrid Emong-Overå

ICAN arrangerer Civil Society Forum 6.-7. Desember 2014. Du kan bli med!

Vervekonkurranse!

10.07.14 | Therese Nordhus Lien

Husk å verve kjente og ukjente til verdens beste og mest solidariske organisasjon!

Frifond

10.07.14 | Therese Nordhus Lien

Det lyses med dette ut Frifondmidler til bruk for lokal ungdomsaktivitet. Norsk Folkehjelp har mottatt kr 701
478 som skal fordeles på alle lag som oppfyller kravene om frifondstøtte og som sender inn søknadsskjema
innen tidsfristen.

Sommerturné

9.07.14 | Therese Nordhus Lien

Sommeren er godt i gang, men våre tillitsvalgte ligger ikke på latsiden!

FNs flyktningdag med en flau smak i munnen

20.06.14 | Therese Nordhus Lien

Syria står i dag overfor en av de verste humanitære katastrofene siden andre verdenskrig. Sivile i Syria, syriske flyktninger og nabolandene bærer den tyngste byrden, mens regjerninga bekymrer seg over vår kapasitet til å ta imot en skarve brøkdel av flyktningene. Den totale mangelen på solidaritet gjør meg flau over å være norsk.

Sodastream – hva du kan lære av en ekte okkupant!

16.05.14 | Ingrid Rostad, leder i Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom

I et blogginnlegg 15. mai skriver Geelmuyden-Kieses Sindre Darre om hva vi kan lære av SodaStream, «en ekte opprører». Det Darre derimot ikke nevner er at SodaStream har sin hovedfabrikk i en ulovlig israelsk bosetting, og at det derfor pågår en global boikottkampanje mot selskapet.

Ida og Line på tur til New York

13.05.14 | Therese Nordhus Lien

Medlemmene våre får blir med på utrolig mye spennende i både inn- og utland. Ida Østvold Sveinhaug som er leder for Solidaritetsungdom Bergen, og Line Bellingmo Johnsrud som er styremedlem i ungdomsstyret fikk i april dra til New York sammen med en delegasjon fra ICAN. Les om hvordan de hadde det her!

Ungdom Kan-kjernevåpen og foredragskurs!

20.03.14 | Therese Nordhus Lien

Du og laget ditt kan motta Ungdom Kan-kurs om kjernevåpen og det å holde et godt foredrag. Les mer om hvordan dere melder dere på her.

Bli med på filminnspilling og Ungdom Kan-medietrening!

20.03.14 | Therese Nordhus Lien

I anledning 75-årsjubileet skal vi spille inn Norsk  Folkehjelp Solidaritetsungdoms første egne filmsnutt. Her skal vi fokusere på det beste, viktigste, og mest imponerende med organisasjonen vår –DERE!

Stafett for Syria! #medsyria

17.03.14 | Therese Nordhus Lien

Torsdag forrige uke tok artisten Don Martin initiativ til  innsamlingsstafett for Norsk Folkehjelps arbeid i Syria

Bli med til New York!

17.03.14 | Therese Nordhus Lien

 ICAN Norge (The International Campain to Abolish Nuclear Weapons) sender en delegasjon med aktivister til The Preparatory Committee (PrepCom) for the 2015 Review Conference of the Parties to the Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons (NPT/Ikkespredningsavtalen) som avholdes i FN i New York 28.april – 9.mai 2014.

OBS! SØKNADSFRIST DENNE UKEN!!!

Atomvåpeninnlegg i Bergensavisen

10.03.14 | Therese Nordhus Lien

Lørdag 8.mars hadde leder for Solidaritetsungdom Bergen, Ida Østvold Sveinhaug, et innlegg om atomvåpen på trykk. Les hele teksten her.

Sterke politiske uttalelser

26.02.14 | Therese Nordhus Lien

På årsmøtet i helga var det naturligvis ikke bare nytt styre som ble valgt. Det ble blant annet vedtatt flere politiske uttalelser som omhandler aslymottak og aslysøkerbarns rettigheter.

Nytt styre i Solidaritetsungdom!

24.02.14 | Therese Nordhus Lien

På årsmøtet i helga ble nytt styre enstemmig valgt.

Årsmøte i Solidaritetsungdom Bergen

6.02.14 | Therese Nordhus Lien

Det er årsmøtesesong ute i lagene våre, og i den anledning ønsket Solidaritetsungdom Bergen å gi oss et innblikk i hvordan dette går for seg. Les deres hilsen her.

Berlin Sessions om humanitær nedrusting

30.01.14 | Therese Nordhus Lien

Fra 23. til 24. januar var fire representanter fra Solidaritetsungdom deltakere på nedrustingsforum i Berlin. Fra styret var det leder Ingrid Rostad og nestleder Thomas Birkeland som tok turen til Tyskland. Under deler de noen av sine betraktninger med oss.

Nytt Solidaritetsungdomslag!

13.01.14 | Therese Nordhus Lien

Det har tidligere eksistert en Solidaritetsungdomsgruppe i Tromsø, men nå har de endelig blitt et eget lag!

Vil du representere Solidaritetsungdom på internasjonal konferanse om humanitær nedrustning?

9.12.13 | Therese Nordhus Lien

Fra 23. til 24. januar neste år inviterer ICAN i samarbeid med IKV Pax Kristi og Article 36 til  "The Berlin Sessions". Du kan bli med!

Reisebrev fra Strasbourg

25.11.13 | Therese Nordhus Lien

Styremedlem Joakim Larsen Lossius deltok på internasjonal konferanse om No Hate-Speech og deler opplevelsene sine med oss.

Husk Krystallnatta- ta et oppgjør med fordommer

11.11.13 | Therese Nordhus Lien

9. november markeres Krystallnatta for å minnes den gangen fordommene fikk overtaket og endte i det mørkeste kapittelet i Europas historie. Det begynte med at folk trodde de visste hvordan andre folk var, bare fordi de visste hvilken religion eller etnisitet de hadde. Økonomiske nedgangstider ga grobunn for ekstremisme den gang, og nå ser vi de samme tendensene rundt om i Europa. Dårlige tider kan gi grobunn for ekstremisme, men bare hvis vi lar den gro. Vi må luke ugresset før det får satt rot og ta et oppgjør med fordommene før de får lov til å spre seg. 

En Solidaritetsungdom i New York

7.11.13 | Therese Nordhus Lien

Styremedlemmene i Solidaritetsungdom får være med på utrolig mye spennende! I oktober dro Rebecca til New York, les om turen hennes her.

Nytt Solidaritetsungdomslag!

5.11.13 | Therese Nordhus Lien

Et ønske vi har hatt lenge har endelig gått i oppfyllelse, takket være ildsjeler på Universitetet for miljø- og biovitenskap i Ås. 

Kreativ kamp mot atomvåpen

30.10.13 | Thea Kvelle Eliassen

Shigeko Sasamori trollbandt publikum i Trondheim med sitt foredrag om hvordan hun opplevde atombomben i hiroshima på kroppen. I forbindelse med foredraget bidro unge kunstnere med sine kreative evner i kampen for et forbud mot atomvåpen.

Nei til salg av våpen til Israel

30.10.13 |

Fremskrittspartiets næringspolitiske talsmann Jørund Rytman åpner for salg av våpen til Israel. Dette er et klart brudd med det eksportforbud for krigsmateriell til Israel som Norge praktiserer i dag. Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom er svært kritiske til å bryte med denne linjen, et brudd vi anser som både foruroligende og oppsiktsvekkende signaler.

Skygger fra Den kalde krigen

6.08.13 | Therese Nordhus Lien

Hvis en atombombe sprenger vil de humanitære konsekvensene være dramatiske. Flere hundre tusen vil bli drept i løpet av kort tid, og de langsiktige virkningene vil fortsette å ta liv i mange år. Allikevel bryr vi oss ikke om atomvåpen. Frykt er erstattet med irrasjonell likegyldighet etter Den kalde krigen.

Markering av Verdens flyktningdag 20. juni

24.06.13 | Pernian Ranjbar

Verdens flyktningdag 20. juni setter søkelys på hverdagen til de totalt 42,5 millioner mennesker som er på flukt. Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Sunnfjord og Solidaritetsungdom Blindern markerte Verdens flyktningdag

Vervekonkurranse!

17.06.13 | Therese Nordhus Lien

Sommerens vervekonkurranse er i gang…!

Ja, atomvåpenfaren er reell

15.05.13 | Therese Nordhus Lien

Tirsdag forrige uke lanserte Kina sin nye forsvarsstrategi. Men strategien har en bemerkelsesverdig mangel, ifølge James M. Acton ved Carnegie Endowment: Den unnlater nemlig for første gang å nevne at Kina ikke vil bruke atomvåpen først. Leder i Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, Ingrid Rostad, kommenterer.

LO-kongressen har vist solidaritet i praksis!

8.05.13 | Therese Nordhus Lien

Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom har fulgt LO-Kongressen med stor interesse, og det gleder oss å se gode vedtak på flere av våre hjertesaker. Vi er alltid stolte over å være en del av arbeiderbevegelsen, men særlig når LO så tydelig hever stemmen for en mer rettferdig verden, både hjemme og ute. Les Solidaritetsungdoms leder, Ingrid Rostad, sin kommentar her!

Fotokonkurranse!

26.04.13 | Therese Nordhus Lien

Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom sparker nå i gang en fotokonkurranse!

Brett opp buksebeinet i solidaritet med verdens mineofre

4.04.13 | Therese Nordhus Lien

Ei jente er på vei ut døra for å gå på skolen, moren roper de samme formaningene etter henne som hun gjør hver dag. Dette kunne vært en scene fra et hvilket som helst nabolag i Norge, men det er ikke det. Formaningene fra moren handler ikke om å passe seg for biler eller å bruke sykkelhjelm, de handler om å holde seg på skoleveien og passe seg for landminer. Hverdagen i Kambodsja, Sør-Sudan og mange andre land er preget av frykten for landminer og klasevåpen, den er alltid til stede.