Hjem Vårt arbeid Flyktning og inkludering Asylmottak Haslemoen transittmottak Lansering arabiskversjonen ved Lakki Patey på Våler bibliotek

Lansering arabiskversjonen ved Lakki Patey på Våler bibliotek

«New Amigos» er et brettspill for gjensidig språkforståelse og interaksjon mellom arabisk og norsk. Brettspillet kan spilles av alle. De som spiller mot hverandre lærer hverandre sitt språk gjennom ...

«New Amigos» er et brettspill for gjensidig språkforståelse og interaksjon mellom arabisk og norsk. Brettspillet kan spilles av alle. De som spiller mot hverandre lærer hverandre sitt språk gjennom en morsom og sosial aktivitet. Norsk Folkehjelp har fått støtte til spill som skal distribueres gratis til alle våre mottak og lokallag av Norsk Folkehjelp som har/ønsker å starte integreringsaktiviteter. Norsk Folkehjelp har som mål å utvikle våre asylmottak til å bli møteplasser for integrering. Derfor har vi inngått dette samarbeidet med «New Amigos» - verdens eneste spill for integrering. New Amigos får folk fra forskjellige kulturer til å møtes på grasrotnivå og bygge reelle vennskap. De blir «Nye Venner» og det er solidaritet i praksis. Biprodukt av disse møtene er at begge parter lærer hverandres språk fra null til flytende samtale samt at de får innsikt i hverandres kultur. 

I september er det lanseringsturne i Norge. Den begynner i Oslo/Akershus, fredag 2.september.  Lakki Patey, gründeren bak spillet, vil reise rundt på besøk til samtlige av Norsk Folkehjelp sine mottak for å holde oppstartsmøter om spillet og til lokallag som ønsker å dra i gang en slik aktivitet. Spillet er allerede stort i Europa (Se et innslag fra Lørdagsrevyen om dette her .) og finnes i mange språkkombinasjoner, men vi er først ute med å lansere det mellom arabisk og norsk med fokus på integrering. Hvis denne piloten blir en suksess vil det også bli utvikle andre språkvarianter som er aktuelle for beboere på Norsk Folkehjelp sine mottak.

Torsdag var det «tjuvstart» på Norges-turneen i Våler, der beboere fra Haslemoen avlastningstransitt møtte Våler –elever på biblioteket.

15.09.2016 | Bersvenn Støen