Hjem Vårt arbeid Flyktning og inkludering Asylmottak Helene Sandvig fra NRK på Dikemark

Helene Sandvig fra NRK på Dikemark

Helene Sandvig, kjent fra NRK programmet PULS, oppholdt seg på Dikemark flere dager i strekk for å dokumentere livet på mottak.

Helene forteller at hun tok et mentalt sjumilssteg disse dagene. Hun var overveldet over åpenheten og vennligheten fra alle på mottaket.

- Helt ærlig. Jeg var engstelig for hva som ville møte meg. Jeg tenkte at jeg var på vei inn i en ukjent og fremmed verden, og var redd for at de jeg skulle møte ville være skeptiske og kanskje avvisende.

Hun forteller at det første som slo henne var at Dikemark asylmottak var et spøkelsesaktig sted og nedslitt sted, og at hun følte på utrygghet, som var en uvanlig følelse for henne

- Men så tok det ikke lang tid før jeg merket bølgen av varmen og vennligheten de rundt meg. Skuldrene senket seg, og jeg gledet meg over rausheten jeg møtte.   

Hun mener likevel at det må være tøft å leve på mottak. Å leve med uvissheten over lengre tid. Hun var imponert over dem som tross alt bet tennene sammen og som klarte å finne en mening i ventetiden

- Dagene sammen med dere gjør at jeg håper og tror at jeg vil møte asylsøkere med mer åpenhet og nysgjerrighet enn før. Jeg har rett og slett blitt klokere i løpet av disse dagene, avslutter hun.

20.11.2015 | Arne Adolfsen