Hjem Vårt arbeid Flyktning og inkludering Asylmottak Landås avlastnings- og transittmottak Mangfoldig vårfest

Mangfoldig vårfest

Beboere og ansatte koser seg i sola utenfor asylmottaket i Bergen.

«Dette må vi gjøre oftere» var konklusjonen etter at Landås mottak og Norsk Folkehjelp Bergen arrangerte fest for frivillige og beboere. Dermed inviterer mottaket til «åpent hus» allerede 20. juni.

– Vi ville så gjerne takke alle de frivillige som har gitt av sin tid gjennom vinteren, sier Linda Nilsen som er frivillighetskoordinator ved mottaket.

Resultatet ble en mangfoldig vårfest 11. mai, med folkedans fra ulike kulturer, grillmat, sang og musikk. Rundt 50 frivillige har regelmessig stilt opp med alt fra barneaktiviteter, kunstverksted for voksne, turer i nærområdene, språkkafe og idrett for beboerne siden Norsk Folkehjelp startet opp driften av asylmottaket på Landås i desember i fjor. Vårfesten ble en anledning for at frivillige, beboere og ansatte kunne møtes i en anderledes setting.

–Tilbakemeldingene fra beboerne har vært gode og flere bemerket særlig at det å se alle sammen danse og smile sammen var en positiv og samlende opplevelse, sier Nilsen.

Mottaket har plass til over 600 beboere, men antallet varierer og akkurat nå huses 230 personer i den gamle lærerhøgskolen på Landås i Bergen. Den største andelen av beboerne kommer fra Syria og Afghanistan, Irak og Iran. 

– Det å bo på et asylmottak er i utgangspunktet et stillesittende liv, og mens folk venter på svar på sine søknader har de liten mulighet til å gjøre annet enn det som er tilrettelagt for gjennom frivillig arbeid. Derfor setter vi enorm pris på at så mange har engasjert seg for beboere her på Landås, sier Nilsen.

Foruten frivillige som har engasjert seg gjennom Norsk Folkehjelp Bergen og Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom er også Redd Barna, Landås kirke, Bærekraftig liv på Landås, Bergen klatreklubb, Ulriken Eagles og Bergen klatreklubb engasjert rundt mottaket. Under vårfesten stilte også Eurest, som står for den daglige driften av kantinen på mottaket, opp med en ekstra innsats for å gjøre dagen litt annerledes også i matveien.

– Kantinemat kan jo fort oppleves som litt ensformig, så grillmaten satte prikken over i-en for en dag litt utenom det vanlig, sier Nilsen

20. juni inviterer asylmottaket på Landås til åpent hus med omvisning, aktiviteter for barna og noe lite å bite i. i anledning verdens flyktningdag. Mer informasjon om det arrangementet kommer på mottakets facebookside .

09.06.2016