Hjem Vårt arbeid Flyktning og inkludering Asylmottak Torshov Fantastisk bra kjøkkenhageprosjekt på Torshov transittmottak

Fantastisk bra kjøkkenhageprosjekt på Torshov transittmottak

Beboere er ikke redd for å ta i et tak i kjøkkenhagen!

Svein Elias Gautefall tok i fjor initiativet til kjøkkenhageprosjekt på Bjørnebekk mottak med støtte fra UDI. Prosjektet ble i år utvidet til seks mottak, blant annet Torshov transittmottak og Dikemark mottak som er drevet av Norsk Folkehjelp.

Ideen bak prosjektet kom til Svein Elias etter å ha besøkt noen mottak og fått følelsen av at beboere kjedet seg. Den andre hovedgrunnen var den tragiske hendelsen i Årdal i 2013. Han tenkte da på hva ulike aktiviteter som kunne styrke beboere i en sårbar situasjon. Valget falt på et kjøkkenhageprosjekt. Han jobber til daglig som gartner og bor på en gård slik at han vet hvordan et slikt prosjekt skal planlegges og gjennomføres. I dag var det et titalls beboere som bidro til å luke ugress, sette poteter, kål, salat og purre. Det er tidligere plantet rødløk, gulrot, reddik, rødbeter og vanlig løk.

Det er god stemning i åkeren. Det viser seg at flere av beboerne har erfaring med jordbruk fra hjemlandet. Noen tar det første skrittet med å bare observere. Praten går lett og Svein Elias og Eirik Nome (som deltar i prosjektet) opplever at dette er en fin måte og komme i kontakt med beboere.

28.05.2015 | Hugo Limkjær