Hjem Vårt arbeid Flyktning og inkludering Au Pair Center Nyheter Gledens dag for au pairer

Gledens dag for au pairer

– Au Pair Center vil være som en venn for oss. Vi kommer ikke til å være redde lenger. Nå vet vi at vi har et sted, sa Lysette Joy Noble, en tidligere au pair under senterets åpning.

(Photo: Werner Anderson)

Au pair Center, et sted hvor både au pairer og vertsfamilier skal finne informasjon og råd, ble offisielt åpnet mandag kveld i Oslo. Senteret som er et initiativ fra Justisdepartement og skal driftes av Norsk Folkehjelp og Fagforbundet, skal være et samlingssted hvor vertsfamilier og au pairer kan komme med små og store problemer. Det gleder Lysette Joy Noble, en tidliger au pair fra Filippinene. 

– Au Pair Center vil være som en venn for oss. Vi kommer ikke til å være redde lenger. Nå vet vi at vi har et sted, sa Noble til forsamlingen, ifølge fagforbundets  nettsider

Hvert år kommer det rundt 3000 au pairer til Norge og Au pair Center skal blant annet bistå med juridisk hjelp og rådgivning til både au pairer og vertsfamiliene. 

– For mange au pairer er oppholdet i Norge reell kulturutveksling, og det er mange det går veldig bra for, som knytter bånd over landegrensene og lærer språk og kultur. Men for mange, vi vet ikke hvor mange, er det fordekt arbeid, sa Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp.
 

Tilstede var Frode Forfang, direktør i Utlendingsdirektoratet (UDI), Pål Lønseth, statssekretær i Justisdepartementet og representanter fra både Norsk Folkehjelp og Fagforbundet.

Gerd Eva Volden fra Arbeidsutvalget i Fagforbundet kunne fortelle at det planlegges egne informasjonsmøter om au pair-ordningen rundt om i Norge på forbundets syv kompetansesentre. 

Les mer om  senteret

29.01.2013 | Victoria Uwonkunda
Tilbake