Hjem Vårt arbeid Flyktning og inkludering Au Pair Center Nyheter Vellykket Kvinner Kan kurs for filippinske au pairer

Vellykket Kvinner Kan kurs for filippinske au pairer

Årets første deltakere på Kvinner Kan kurs.

For først gang i Norge, arrangerte Au Pair Center den 16.juni et eget «Kvinner Kan» kurs for filippinske au pairer. Au pairene besøkte også Stortinget.

«Kvinner Kan» er et skoleringsprogram for kvinner, med mål om å øke deres deltagelse i samfunnet.  Kurset er utviklet av den Norske arbeiderbevegelsens kvinnebevegelse. Arbeiderpartiet, Norsk Folkehjelp og lokale partnerorganisasjoner samarbeider i dag om kursopplegg og gjennomføring. Programmet brukes aktivt både av Arbeiderpartiet i Norge og i mange andre land.

«Kvinner Kan» for au pairer inneholdt temaer som hersketeknikker,kroppsspråk og selvtillit, tale og forhandlingsteknikker. Dette for å gi au pairene verktøy til å være med på beslutningsprosesser og gjøre sin stemme hørt innad i vertsfamilien og utad i samfunnet forøvrig.

Som en introduksjon til kurset fikk en gruppe au pairer møte Helga Pedersen på Stortinget hvor Pedersen snakket om kvinners situasjon i Norge før og nå. Hun la særlig vekt på 100 årsjubileet for kvinner stemmerett. Au pairene var spesielt opptatt av at forslaget om karanteneordningen for vertsfamilier som misbruker au apair ordningen, trår i kraft så raskt som mulig.

Helen Ingrid Andreasen i AUF sier etter kurset "Det er noe av det mest givende jeg noen gang har gjort, sier Andreassen, instruktør i Kvinner Kan. – Vi bør ha stor respekt for kvinnene som kommer hit for å arbeide og bli kjent med Norge".

http://auf.no/-/bulletin/show/800913_kvinner-kan-kurs-for-fillipinske-aupairer?ref=checkpoint

20.06.2013 | Marit Vik
Tilbake