Hjem Vårt arbeid Flyktning og inkludering Bli Folkevenn

Bli Folkevenn

toppbanner

Å bli kjent med hverandre er første skritt på veien til større aksept og toleranse. Å være frivillig hos Norsk Folkehjelp skal bidra til å øke livskvaliteten til flyktninger og innvandrere gjennom aktiv deltakelse i lokalsamfunnet og organisasjonsliv.

Vi ønsker flere frivillige til å delta i aktiviteter på basis av felles interesser og behov. Du kan delta i aktiviteter sammen med bosatte flyktninger, innvandrere eller beboere i mottak.

Aktivitetene er basert på tanken om at man kan bytte kunnskap med andre. Du har sikkert noe du ønsker å lære bort eller noe du lenge har hatt lyst til å lære? Da kan vi sette deg i kontakt med folk på våre mottak som har felles interesser som deg.

Du kan for eksempel lære bort norsk og selv lære deg arabisk. Eller du kan lære å danse salsa og selv lære bort data. Det er bare fantasien som setter grenser for det du kan lære gjennom å treffe andre medmennesker du ellers kanskje ikke hadde møtt. Aktiviteter kan også være alt fra sport, friluftsliv, kultur til leksegrupper og temakvelder. Det viktigste er å delta i meningsfylte aktiviteter i fellesskap med andre. 

 

Ønsker du å bidra til inkludering i lokalmiljøet? Ta kontakt med nærmeste Norsk Folkehjelp lokallag 

For å bli frivillig må du: