Hjem Vårt arbeid Land vi jobber i Afrika Mosambik Partnere for utviklingssamarbeidet i Mosambik União das Cooperativas e Associações Agrícolas de Lichinga-UCA (Foreningen for kooperativer og foreninger i Lichinga)

União das Cooperativas e Associações Agrícolas de Lichinga-UCA (Foreningen for kooperativer og foreninger i Lichinga)

União das Cooperativas e Associações Agrícolas de Lichinga-UCA (Foreningen for kooperativer og foreninger i Lichinga) ble formelt godkjent som Lichinga distriktsforening i 1991.

UCA er spesielt anerkjent i provinsen for sine evner til å informere, mobilisere og forsvare interessene til valgkretsen sin. Provinsen er tynt befolket og det meste er dekket av skog og mark som gjør det attraktivt for utvikling av agro-skogbruk. Lake Niassa (Malawi), som provinsen grenser til, tilbyr forretningsmuligheter i turisme, mens den nylige oppdagelsen av kull har tiltrukket kulldrift og utvinning. I den nordlige delen av Lake District har man funnet gull, og ulovlig gruvedrift pågår. Disse aktivitetene utgjør en potensiell trussel mot økosystemet og biologisk mangfold i provinsen. Alvorlige konflikter eksisterer allerede mellom innflytelsesrike private investorer og samfunn som har mistet fruktbar jordbruksjord og tilgang til vann.