Hjem Vårt arbeid Land vi jobber i Afrika Senegal

Senegal

Etter 30 år med et langt og lavintenst væpnet opprør, lider fortsatt Senegals mest fruktbare og produktive sørlige region, Casamance, under trusselen av landminer beregnet på både mennesker og kjøretøy. Landsbyer og jordbruksområder har blitt forlatt og ulykker fortsetter å lemleste og drepe.
 
Som svar på en forespørsel  fra den senegalesiske regjeringen, startet Norsk Folkehjelp et mineryddingsprogram i oktober 2012. Vi har trent to minerydderteam som er lokalt rekruttert for å optrimalisere samarbeidet med lokalsamfunnet. Norsk Folkehjelps tilnærming er basert på lang erfaring som bidrar til at vi raskt kan bekrefte eller utelukke tilstedeværelse av miner i et veldefinert område (med andre ord, ikke-teknisk undersøkelse).
 
Per januar 2013, består Norsk Folkehjelp Senegal 32 ansatte inkludert feltpersonell og administrativ stab, de aller fleste av dem er senegalesisk, alle jobber sammen for å kartlegge utsatte lokalsamfunn og rydde bekreftet farlige områder i Ziguinchor, Sedhiou, og Kolda.