Hjem Vårt arbeid Land vi jobber i Afrika Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe

Arbeidet i Zimbabwe består blant annet i å hjelpe lokale partnere i kampen for demokratisering og en rettferdig fordeling av ressursene.

Norsk Folkehjelps partnerorganisasjoner er med på å bygge og styrke folkelige organisasjoner og å hjelper folk fra grasrota så de kan bli representert i viktige nasjonale prosesser.

Norsk Folkehjelp undertegnet en avtale i 2012 med regjeringen i Zimbabwe om å kartlegge og rydde miner i tre av fem minefelt langs grensen til Mosambik.

Utviklingssamarbeid i Zimbabwe

Zimbabwe fikk sin uavhengighet i 1980 og Norsk Folkehjelp har hatt et utviklingsprogram i landet siden 1983, etter å ha vært aktive i kampen mot apartheid i det sørlige Afrika. Utviklingsprogrammet blir drevet av en programleder fra vårt i kontor i Harare. Humanitær nedrustning startet opp i Zimbabwe i 2012, og dette arbeidet blir drevet fra byen Mutare.

Humanitær nedrustning i Zimbabwe

Zimbabwe er at av de ti landene i verden som har høyest forekomst av landminer. Minene stammer fra den væpnede frigjøringskampen som var på sitt mest intense mellom 1975 og 1980.

Fakta

Norsk Folkehjelp samarbeider med 8 partnerorganisasjoner i Zimbabwe

Mer enn 2 millioner miner forurenser grenseområdene mellom Zimbabwe og Mozambique