Hjem Vårt arbeid Redningstjeneste og førstehjelp Redningstjenesten Vintertjeneste og snøscooter

Vintertjeneste og snøscooter

Påskefjellet og solfaktor 20

Det tradisjonelle møtet med frivillige redningsmannskaper er på påskefjellet. Med smilende barn, appelsin og Kvikklunsj. Når de fleste har søkt ly for snøstormen i turisthyttene er det at den virkelige jobben begynner.

Illustrasjonsfoto av en snøscooter

I Norsk Folkehjelp er det mange grupper som har egne vakstasjoner i sitt nærområde. Disse bemannes stort sett i helger og i påsken. På vaktstasjonene behandles ulike typer skader. I enkelte tilfeller må vi rykke ut med snøscooter for å hente pasienten i terrenget.  Noen grupper kjører også opp spor til skiløyper og utfører varetransport til hyttene. Fritiden på vakten bruker vi til opplæring og trening.

Vinteren kan være svært krevende værmessig. Mannskapene må ha god personlig bekledning og være godt utstyrt for ferdsel i vinterfjellet. De må kunne ta seg frem både på ski og med snøscooter. Kunnskap om sikre veivalg for å unngå snøskred kan være skille mellom liv og død. Og til tider kan forholdene være så dårlige at en må gå på beina foran snøscooteren for å finne veien.

Norsk Folkehjelp søker mannskaper som er interesserte i vinterfjellet. Kunnskap og erfaring om bekledning, kart og kompass og skiinteresse er glimrende utgangspunkt, men ikke nødvendig for å få videre opplæring hos oss. Vi tilbyr vinterkurs, snøscooterkurs og snøskredkurs.