Hjem Vårt arbeid Redningstjeneste og førstehjelp Sanitetsungdom Friluftsliv

Friluftsliv

Friluftsliv
Friluftsliv_ungdom_related_small

Sanitetsungdom bruker bevist naturen aktivt for å gi deg best mulig kompetanse ved en leteaksjon eller en vanlig tur i marka og på fjellet. Hos oss vil du få grunnlaget du trenger for å kunne ta riktige avgjørelser når du er ute i fjellet eller på sjøen.

Norsk Folkehjelp Sanitetsungdom ønsker å gjennomføre mye av aktivitetene utendørs. En får da god erfaring i å kle seg best mulig, også når det er dårlig vær. Vi håper også at aktivitetene du er med på i Norsk Folkehjelp gir både motivasjon og erfaring til å bruke friluftsliv aktivt også utenom våre samlinger. De aller beste snøscooterførerne våre og de flinkeste redningsmannskapene har brukt fjellet mye.

Aktiviteten i Norsk Folkehjelp Sanitetsungdom basere seg på mye sosialt, samhold og teambuilding. Vi arrangerer derfor turer og samlinger både lokalt, regionalt og nasjonalt. Når sanitetsungdom samles vil ofte utendørsaktivitet stå i fokus, om en trener på redningtjeneste, førstehjelp eller skal lage mat. Under trygge forhold kan en få erfart å sove i snøhule, stå på ski i tau bak en snøscooter og prøvd seg i å finne frem med kart, kompass og GPS på fjellet. Sanitetsungdommene skal komme hjem med ny kunnskap, ny erfaring og gode naturopplevelser etter å ha vært på tur.